SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 07:35
Samsun'da yüzme bilmeyen kalmayacak Görseli
SPOR

Samsun'da yüzme bilmeyen kalmayacak. Merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 7 havuzda yapılması planlanan ücretsiz kurslarda hedef 60 bin sporcu rakamına ulaşmak

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

7 havuz aktif şekilde çalışacak

Samsun merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 7 havuzda yapılması planlanan projede hedef 60 bin sporcuya yüzme sporunu öğretebilmek. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerde şu an 750 sporcu tecrübeli antrenörler eşliğinde yüzmenin inceliklerini öğreniyor. Her yıl bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, "Hedef 60 bin ama biz şu an itibariyle 30 bine yaklaştık. Merkez ve ilçelerde 5 havuzda eğitimler devam ediyor, ayrıca İlkadım ve Vezirköprü ilçelerinde seyyar havuzlar kurulacak. Yaş sınırlaması olmayan projemizde hiç bir ücret velilerimizden talep etmiyoruz. Samsun'da yüzde 90 hedefine geçtiğimiz yıllarda ulaştık. Bu sezon daha da iyi olmak için çok çalışıyoruz. Pandemi sürecinin gidişatı da bizleri yakından ilgilendiriyor" dedi.

  

  

 


 

0 Yorum

Yorum Yap