SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:34
Samsun Büyükşehir'den amatöre dev destek... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun amatöründe yer alan çok sayıda kulübe yeni sezon öncesi para yardımında bulundu. 

Samsun amatöründe yer alan kulüplere Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sezon öncesi para yardımında bulunuldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Kongre Salonu'nda yapılan törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, taban birlik temsilcileri ve kulüp başkanları ile antrenörler katıldı. 

Amatör vefalıdır

Açılış konuşmasını yapan Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, "Amatör spor verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'e çok teşekkür ediyoruz. Amatör sporlar vefa ve gönüllülük işidir. Kim bu camiaya yardım ederse ona karşı vefasını asla unutmaz. Başkanımız bu maddi desteğiyle zor durumda olan kulüplerimize can suyu oldu. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Saha konusunda ortaya koyduğu projeler ile Samsun amatörü farklı bir havaya bürünecektir" dedi. 

Yeni saha ve salonlar geliyor

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise, "Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Yapılan bu nakdi yardım arkadaşlarımızın ciddi anlamında  maliyetlerini rahatlatmış olacaktır. Amatör vefadır ve bu yapılan asla unutulmaz. Gecesini gündüzüne katan cefakar arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni sahalar ve salonlar ile ilimiz spor alanında başarılı ivme kazandırmaya devam edecektir" diye konuştu. 

Desteklerimiz artacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'de, "Amatör spor kulüpleri bizim önem verdiğimiz bir nokta. Yapmış olduğumuz bu nakdi yardımı her yıl inşallah yüzde 50 yükselterek devam etmek istiyoruz. Bunun nasıl ne şekilde olacağını da beraber alacağımız kararlarla vereceğiz ve bu işin peşini bırakmayacağız. Siz yavrularımız için gerekli arayış içerisinde oluyorsunuz, bizde bunu çok iyi biliyoruz. Samsun sporun her alanında en güçlü illerden birisidir. Bin 500 amatör lisanslı sporcumuzu bünyemizde barındırıyoruz. Ayrıca yine 50 milli sporcumuza burs imkanı sağlıyoruz. 20 milli sporcu ise tesislerimizde kamp yapıyor, bunu imkanımız olsa daha da yükselteceğiz" dedi. 

Hepinize kapımız açık 

Kapımız herkese açık diyen Başkan Demir, "Kapımız hepinize açık. Sizler gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor ve onlara spor imkanı sağlıyorsunuz. Onlarla abi-kardeş, baba-evlat ilişkisi kuruyorsunuz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporların tamamına yakın yardım etmeye çalışıyoruz. Futbol sahalarının yanı sıra mimarisiyle şık spor salonları yapacağız. Samsun tam anlamıyla spor kenti kimliğine kavuşacaktır. Benim hayalim Süper Lig'de takımımız olsun ve tamamı bizim çocuklarımızdan oluşan bir kadro sahaya çıksın. Bakın o zaman sahada gerçek mücadeleyi göreceksiniz. O çocuklar çimleri nasıl yolacak. İnşallah bunu da hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

1 Yorum

  • Zeynep Ertürk Görseli

    Zeynep Ertürk, 24.01.2022 15:10

    Spor ve sporcunun yanında olan başkanımıza çok teşekkür ederiz.

Yorum Yap