SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 22:52
Musa Aydın ve Adnan Güngör'den Başkan Yıldırım'a cevap... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunspor scout ekibinde görev yapan Adnan Güngör ve Musa Aydın, Başkan Yüksel Yıldırım'ın katıldığı bir programda yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

Yılport Samsunspor'da sular durulmuyor. Daha önce scout ekibinde görev yapan ve görevlerinden ayrılan Adnan Güngör ve Musa Aydın, Başkan Yüksel Yıldırım'ın katıldığı bir programda yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

İşte Adnan Güngör ve Musa Aydın'ın yaptığı yazılı açıklama; 

Sayın başkanımız Yüksel Yıldırım, biz "Antrenör Eğitim Programı" için Antalya'da bulunduğumuz 20 Kasım 2021 tarihinde "Taraftarın Sesi" programına katılmış ve 2 saat 28. dakika ile 2 saat 53. dakikalar arasında bizim hakkımızda birtakım açıklamalarda bulunmuş. Yoğun bir eğitim programı gördüğümüz için, bu açıklamaları daha yeni izleyebildik. Başkanımızın o dönem görev aldığımız scouting biriminin çalışmalarını ve işleyişini çok iyi biliyor olmasına rağmen, hakkımızda bu denli yanlış ve tutarsız söylemlerle eleştiri oklarını bize yöneltmesini anlayamıyoruz. Bu yüzden, Musa Aydın ve Adnan Güngör olarak biz de açıklama yapmak istiyoruz. Ve buradan camiamızın ve taraftarımızın dikkatine sunuyoruz. 

Öncelikle, başkanımız ortada kendisine sunulmuş raporlar olmadığını söylüyor. Biz, maçlarına gittiğimiz ve pandemi kısıtlamalarından dolayı gidemeyip InStat programı üzerinden izlediğimiz bütün oyuncular için olumlu ya da olumsuz görüş bildirerek hazırladığımız tüm raporları birlikte görev yaptığımız Hüseyin Çayır arkadaşımıza teslim ettik. Ve tüm raporlar başkan, genel menajer veya teknik ekibe sunulmak üzere hazırlandı. Bu raporların ulaştığı yerler ya da kişiler (başkan, genel menajer, teknik ekip vs.) WhatsApp konuşmalarıyla ispatlanabilir durumdadır. Bu çalışma işleyişi yaklaşık 2 yıl süresince de bu şekilde devam etmiştir.  İkinci olarak, başkanımız, kendimizi basın toplantısı yoluyla taraftarlara açıklamamış olmamızı eleştirmekte ve basını ve taraftarı ciddiye almadığımızı ileri sürmektedir. Biz, kendisine böyle bir zamanda basın toplantısının Scouting ekibi için yersiz olduğunu, taraftarı veya basını tabii ki önemsediğimizi ama Scouting ekibinin çalışmalarını bir basın toplantısı yoluyla anlatmanın kulüp içinde kaos yaratabilecek yanlış anlaşılmalara yol açabileceğini belirttik. 

Üçüncü olarak, başkanımız kendisinin Scouting ekibine dahil etmek istediği kişilere kucak açmadığımızı söylüyor. Bunlardan biri olan Uğurcan isimli kişinin menajerlik yaptığını biliyorduk. Ama başkanımız görevlendirdi diye ilk zamanlar ses çıkarmadık. Başkanın, Eylül-Ekim aylarında görevlendirdiğini söylediği bu kişi, bundan 2-3 ay öncesinde (Temmuz ayında) Mehmet Altıparmak, Mustafa Aztopal, Cenk işler, Hüseyin Çayır ve bizim bulunduğumuz bir transfer toplantısında yanımızdaydı ve sadece bizi dinliyordu.  Son olarak, Yüksel Başkanımız, bizim için "Takıma kimi getirmişler, kimi bulmuşlar?" diyor. Kimi bulduğumuzu, kimi istediğimiz', kimi istemediğimizi, hangi oyuncuyu isteyip de alamadığımızı ya da hangi oyuncunun istememize rağmen alındığını, bunların hepsini kendisi ve bu işlerden sorumlu diğer kişiler çok iyi biliyor. Kaldı ki "Takıma kimi getirmişler..." eleştirisinin hedefinde sadece bizim ve Hüseyin Çayır'ın olması büyük bir haksızlıktır çünkü Cenk işler de bu sezon başından beri Scouting ekibinin içinde görev almıştır. 

Çünkü Scouting gizliliğe önem vermeyi, güven duyabilmeyi ve dürüst olmayı gerektirirdi. Biz, Adnan ve Musa olarak, neredeyse 17 yıl emek verdiğimiz futbol hayatlarımızda şaibeye bulaşmamış kişiler olarak, adına ister Samsunluluk ister Samsunsporluluk denilsin, taşıdığımız vicdanla nasıl gerekiyorsa öyle bir tutum sergiledik. Bugün de aynı durumları yaşasak, Samsunlu bile olsa böyle kişilerin Scouting biriminin içinde yer almasına karşı çıkardık. 

Son olarak, Yüksel Başkanımız, bizim için "Takıma kimi getirmişler, kimi bulmuşlar?" diyor. Kimi bulduğumuzu, kimi istediğimiz', kimi istemediğimizi, hangi oyuncuyu isteyip de alamadığımızı ya da hangi oyuncunun istemeMEmize rağmen alındığını, bunların hepsini kendisi ve bu işlerden sorumlu diğer kişiler çok iyi biliyor. Kaldı ki "Takıma kimi getirmişler..." eleştirisinin hedefinde sadece bizim ve Hüseyin Çayır'ın olması büyük bir haksızlıktır çünkü Cenk işler de bu sezon başından beri Scouting ekibinin içinde görev almıştır.  Çünkü Scouting gizliliğe önem vermeyi, güven duyabilmeyi ve dürüst olmayı gerektirirdi. Biz, Adnan ve Musa olarak, neredeyse 17 yıl emek verdiğimiz futbol hayatlarımızda şaibeye bulaşmamış kişiler olarak, adına ister Samsunluluk ister Samsunsporluluk denilsin, taşıdığımız vicdanla nasıl gerekiyorsa öyle bir tutum sergiledik. Bugün de aynı durumları yaşasak, Samsunlu bile olsa böyle kişilerin Scouting biriminin içinde yer almasına karşı çıkardık. 
 

0 Yorum

Yorum Yap