SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:24
Merve Tuncel'in hedefi olimpiyat Görseli
SPOR

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan milli yüzücü Merve Tuncel, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final yüzmek istiyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen şampiyonada 400, 800 ve 1500 metre serbestte 3 altın madalya kazanan Merve Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 3 altın madalya hedefiyle gittiğini belirterek, "İstediğim gibi de sonuçlar aldım. Sadece 800 metre serbestte Avrupa gençler rekoru benim için de sürpriz oldu. Bu kadar iyi bir derece beklemiyorduk. 1500 metre serbest Avrupa gençler rekoru için aralık ayından beri çok yoğun bir antrenman temposuyla çalışıyoruz, dolayısıyla hedeflediğim bir sonuç aldım." diye konuştu.

Antrenörü Gjon Shyti ile yaklaşık 6 yıldır beraber çalıştıklarını vurgulayan Merve "Gerçekten çok yoğun bir antrenman tempomuz var ve bunu biz küçük yaştan beri yaptığımız için başarı da geliyor. Haftada 11 antrenmanımız oluyor, sabah 2 saat akşam 2 saat olmak üzere 6 gün çift antrenman yapıyoruz. Sabah saat 06.00'da suya giriyoruz, akşam saat 16.00'da tekrar suya giriyoruz. Günde yaklaşık 14 kilometreye yakın yüzüyoruz dolayısıyla çok ağır bir antrenman tempomuz var." ifadelerini kullandı.

Merve Tuncel, genç sporcular olarak Avrupa'da tarihi başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Şu an yüzdüğüm derecelerle dünya çapında ilk 10 derecenin arasındayım. Dolayısıyla yüzme tarihinde bir ilki gerçekleştirmek için Tokyo Olimpiyatları'nda finale kalmak şu anki hedefim." şeklinde konuştu.

Milli yüzücü Merve Tuncel Görseli

Milli yüzücü Merve Tuncel

0 Yorum

Yorum Yap