• Samsun
  • Son Güncelleme 06:02
Menderes Eskiçırak 12.kez boğazı yüzerek geçti Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunlu öğretmen Menderes Eskiçırak, 21 Ağustos’ta düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışını başarıyla tamamladı. 12.kez İstanbul Boğazını geçen Menderes Eskiçırak, gençlere örnek oldu.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışının 34’ncüsü geçen pazar günü düzenlendi. Asya'da Kanlıca Vapur İskelesi'nde başlayıp, Avrupa'da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulan 6.5 kilometrelik yarışa 5 kıtadan 1198'i yabancı 2 bin 441 yüzücü katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun startını verdiği ve sporcuların İstanbul Boğazı'nı serin sularında mücadele ettiği yarışın tamamlanması yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Her yıl yarışmaya Samsun’dan katılan Canik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Menderes Eskiçırak, 12.kez İstanbul Boğazını yüzerek geçti. Daha öncede 2 kez Çanakkale Boğazı’nı geçen Menderek Eskiçırak, İngiltere Manş Denizini takım halinde ilk defa geçen Türk sporcular arasında yer aldı.

Menderes Eskiçırak

Daha sonra Yunanistan Megisti-Kaş, Kaş maratonu, Van Gölü maratonu, Alanya maratonu, Datça maratonu, Uluslararası Terme maratonuna katılarak çeşitli dereceler elde etti.

Pazar günü yapılan yarışta İstanbul Boğazını 1 saat 10 dakikada geçen Menderes Eskiçırak’ın yetiştirdiği öğrenciler de burada kendisiyle mücadele etti. Öğrencilerinin de iyi bir derece elde etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Menderes Eskiçırak, “Her yıl bu yarışlara katılıyorum. Samsun’dan da yetiştirdiğimiz çok sayıda sporcu burada bizimle birlikte mücadele etti. Onlarla birlikte boğazı geçmenin gururunu yaşadım. Onlara ve Samsun halkına örnek olabilmek ne mutlu” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap