SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 21:53
Hem su dağıttı, hem gol attı Görseli
SPOR

Hayat hikayesiyle genç kızlara rol model olan Setenay, Samsun Şehir Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu...

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Küçük yaşta babası ve annesi tarafından terk edilen ardından dedesi ve anneannesi tarafından büyütülen Setenay Sırım, örnek bir hayat hikayesi yazıyor. Sabahları damacana taşıyan, akşamları idmanlara çıkan Setenay, Samsun'un milli gururu oldu 
Dedesi ve Anneannesi Baktı
Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde boy gösteren Samsun İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor'da liglere damga vurmaya devam ediyor. Özellikle takımda biri var ki hem kulübünün hemde Samsun'un gurur kaynağı oldu. Zorlu hayat mücadelesine rağmen asla pes etmeyen Setenay Sırım, hayat hikayesiyle yaşıtlarına örnek oluyor. 'Erkeklere taş çıkarırım' diyen 21 yaşındaki Setenay, başarılı hikayesine mahallede erkeklerle futbol oynayarak başlamış. Çok küçük yaşta babası ve annesi tarafından terk edilen Setenay, dedesi ve anneannesi tarafından büyütüldü. 

Aslya Pes Etmedi
Beden eğitimi öğretmeni sayesinde futbola resmen başlayan başarılı oyuncu, liseye geçtiğinde milli takıma davet edildi. Sabah okula gidiyor, sonra da idman saatine kadar su bayisinde damacana dağıtıyordu. Ailesinin durumu olmadığı için hem okudu, hem onlara maddi katkı verdi. Setenay, hayatın karşısına çıkardığı tüm zorluklara rağmen pes etmeyerek milli takıma seçildi. Tam işler yoluna girerken dedesi ve anneannesini kaybetti. Ardından çapraz bağları koptu ama yılmadı. Eskisinden daha çok çalıştı, çabaladı ve sahalara döndü. 

A Milli Takıma Davet Edildi
Üniversiteyi kazandığı sene A Milli Takım'dan davet alan Setenay, "Uzun seneler milli formayı taşımak istiyorum. Aynı zamanda akademisyenlik düşünüyorum. Küçükken hayalim beyin cerrahi olmaktı ama olmadı. Yurt dışında eğitim hayatıma devam edip bir yandan futbol oynamak gibi bir hayallerim var. Ben hep hayallerim peşinden koşmaya devam edeceğim. Abimde benim gibi futbol oynuyor, bazen onunla futbol bilgisi konusunda yarışa tutuşuyoruz. Futbol sadece erkeklere özgü bir şey değil'' dedi.

0 Yorum

Yorum Yap