• Samsun
  • Son Güncelleme 20:14
Hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu Görseli
SPOR

2021 Tokyo Olimpiyatlarında Paralimpik Oyunlar dalında ülkemizi temsil edecek olan Samsunlu Esra Bayrak, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu olacak. 61 yıl sonra bir ilk olmanın gururunu yaşıyorum"dedi 

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Samsun'un milli gururu 22 yaşındaki uzun atlama sporcusu Esra Bayrak, 23 Temmuz tarihinde başlayacak olan 2021 Tokyo Olimpiyatlarında Paralimpik Oyunlar dalında ülkemizi temsil edecek. Daha önce 3 kez Avrupa, 3 kez de Dünya Şampiyonu olan Esra’nın yeni hedefi Türkiye tarihinde olmayan bir ilki başarıp Olimpiyat şampiyonu olmak. 

Samsunspor sevgim bambaşka
En son 61 yıl önce 1961 yılında 62 kiloda güreşip Roma'da altın madalya kazanan efsane güreşçi Mustafa Dağıstanlı'dan sonra olimpiyatlara çağrılan ikinci isim olan Esra Bayrak, tüm engelleri aşıp altın madalyayı kazanmak istiyor.  
Müsabakalar sonrası Samsunspor atkısıyla pistlerde zaferini kutlayan Esra, Kırmızı-Beyazlı renklere olan sevgisinin tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi. Samsunspor maçlarını elinden geldiğince takip ettiğini belirten Esra, "İnşallah hem Samsunspor'umuz hemde ben nice güzel başarılara imza atacağız"dedi. 

Hedefe 9 santim var 
Esra Bayrak'ın antrenörü Aytunç Göz, Esra'nın bugüne kadar 14 tane Türkiye rekoru kırdığını çok yetenekli bir sporcu olduğunu söyledi. Aytunç Göz, " Esra çok özel bir sporcu. Esra en son bu sene Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 5 metre 49 santimlik derece yaptı. Bu derecesini 9 santim artırırsa Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirip ilk madalyamızı getirebilir. Bu ışık görünüyor" diye konuştu. 

0 Yorum

Yorum Yap