• Samsun
  • Son Güncelleme 15:12
Ertuğrul Sağlam : Şampiyonluk Rotasında Sapma Yok Görseli
SPOR

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk rotalarında sapma olmadığını söyleyerek, kural hatasının yapıldığı Ümraniyespor maçının da tekrar oynanması yönünde bir karar çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çevrim içi düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ligde her takımın bir hedefinin olduğunu belirten Sağlam, şampiyonluk, play-off ve ligde kalma gibi mücadelelerin verildiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Her takım birbirini yenebilecek güçte. Birçok takım ligde kalma, birçok takım da play-off mücadelesi veriyor. Dolayısıyla her maç zor geçiyor. 8-9 takımın oyuncu kalitesi birbirine çok yakın. Bizim sezon başında koyduğumuz şampiyonluk rotasından asla sapma yok. 28 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'nda hep birlikte şampiyonluğu kutlamayı Allah bize nasip edecek inşallah. Yeni transferlerle takımda değişime gittik. Birkaç hafta içinde takım uyum sürecini atlatacak ve birbiri ile oynamanın avantajını ortaya koyacaktır. Samsunspor'u Süper Lig'e taşımak istiyoruz. Hedefimiz bu. Bunun için hangi oyuncudan ne kadar yararlanabiliriz, buna antrenörlerimizle karar veriyoruz."
İlyas Kubilay Yavuz'dan İyi Verim Alıyoruz
Kırmızı-Beyazlı takımın yıldız oyuncusu İlyas Kubilay Yavuz ile ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, "İlyas Kubilay Yavuz bizim önemli bir oyuncumuz. Kubilay'ı çok iyi kullanıyoruz ve verim alıyoruz. Kadromuzun geniş olması nedeniyle tüm oyuncularımızı kadroya alamıyoruz. Kimin ne kadar süre aldığı önemli değil, önemli olan takımın başarısıdır. Futbolcuya göre değil, takım oyununa uyum sağlayan bir anlayışı uygulatmaya çalışıyoruz. Kubilay gerçekten müthiş değişim içinde. Eski 10 numara tarzı artık futboldan yavaş yavaş kalkıyor. Bu tarz oyuncuların da kendini orta saha oyununa devşirmeye başladığını görüyoruz. Bizden önceki Kubilay ile bizden sonraki Kubilay arasında fark var. O da bunun farkına vardı ve modern futbol anlayışı ile artık sahada yerini alıyor" dedi.
Ümraniyespor Maçını Tekrar Oynamak İstiyoruz
MHK’nin Ümraniyespor maçında kural hatası yapıldığını raporladığını ve maçın tekrar edilmesi gerektiğini dile getiren Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Merkez Hakem Kurulu’nun federasyona sunmuş olduğu raporda hakemin kural hatası yaptığını kabul etmişler. Ben o yüzden kalan 15 maçımız var demiştim. Bunu gerçekler doğrultusunda ve beklentimi ortaya koyarak söyledim. Kurallar, çok açık. Bundan önceki uygulamalar çok açık. Bu maçın başından başlamak kaydıyla tekrar oynatılmasından başka alınabilecek bir kararı ben görmüyorum. Maçın kaldığı yerden devam etmesi gibi durum söz konusu değil çünkü maç bitti. Maç bir yerde kalmadı. Hakem maçı bitirdi bir defa maç bir yerde kalmadı. Maçın kaldığı yerden devam edeceğini iddia edenler, maçı yaşamayan, yaşanan süreci tam algılayamamış ve takip etmemiş insanlar. Maç kalmadı. Ümraniyeliler bize golü attırdılar. Ondan sonra da oyun başladı. Oyun oynanırken de hakem maçı bitirdi. Biraz erken bitirdi ama sonuç olarak maçı bitirdi” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap