• Samsun
  • Son Güncelleme 14:35
Çaycı boksör tarih yazdı... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Dünya Kupası Boks branşında tarih yazan Samsunlu demir yumruk Berat Acar, hedefini olimpiyat şampiyonu olarak belirledi. 

Samsun’da gerçekleştirilen FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Dünya Kupası Boks branşında +92 kilo kategorisinde Samsunlu milli sporcu Berat Acar, dünya şampiyonu olmuştu. 

Küçük yaşta babasına ait kahvehanede boş zamanlarında hem çaycılık yapan hemde idmanlarını kaçırmayan Berat, başarı öyküsünü samsunsehirgazetesi.com'a anlattı. 

Bir başarı öyküsü 
Emeklerinin karşılığını aldığını söyleyen Berat Acar, "Nihat hocamla beraber küçük yaşta itibaren çalışmalara başladık. Kendisi benim yeteneğimin olduğunu ve beraber güzel bir yolculuğa çıkacağımıza ikna etti. Ben babamın işlettiği bir kahvehanede çaycılık yapıyordum. Hem çalışıyor hem okula hemde idmanlara gidiyordum. Hayallerimi bir bir gerçekleştiriyorum" dedi. 

Hedef Olimpiyat şampiyonluğu
Acar ayrıca, "Çok mutlu ve gururluyum. Hem aileme hem hocalarıma hem de üniversite yönetimimize destekleri için çok teşekkür ediyorum. Emeklerimizin karşılığını altın madalya ile alıyoruz. Hedefim bundan sonra Olimpiyat şampiyonluğu olacak. Ülkeme ve şehrime gurur yaşatmaya devam edeceğim. Bana destek olan aileme ve herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Berat destan yazıyor
Antrenör Nihat Bilir ise, "Berat ile çok küçük yaştan bu yana beraberiz. Katıldığı turnuvalarda çok sayıda madalyalar kazandı. Hem ülkemizin hemde şehrimizin gururu oldu. Milli forma ile erkekler kategorisinde altın madalya kazanan tek sporcu olma ünvanını taşıyor. Bizim isteğimiz başarı destanları yazan Berat'a sahip çıkılması. Boks kategorisinde Berat Acar artık adından söz ettiren yetenekli bir sporcu" diye konuştu. 


 

26 Eylül 2016 yılında Berat Acar, TOHM'a girmeye hak kazanmış ve başarı öyküsünü yazmaya başlamıştı. 

 

  

0 Yorum

Yorum Yap