SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 18:40
Bir ilki başardık... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Trampolin Jimnastik Dünya Kupası kadınlar senkronize finallerinde altın madalya kazanan Sıla Karakuş ve Sena Elçin Karakaş, Türk cimnastiğinee Dünya Kupası'nda bir ilki yaşattı.

Bireysel sporlarda genç Milli sporcularımız, farklı kulvarlarda elde ettikleri başarılarla Türkiye'ye ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

2021 Avrupa Trampolin Jimnastik Şampiyonası gençler senkronize finalinde Elif Çolak'la ikinci olarak trampolinde Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Sıla Karakuş, bu kez de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Trampolin Jimnastik Dünya Kupası'nda Sena Elçin Karakaş'la madalyaya uzandı.

"TARİHİMİZDE İLK DEFA ALTINA MADALYA GETİRDİK"
Sıla Karakuş, Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi Bakü'de de kendileri adına ilkleri yaşadıklarını söyledi. Dünya Kupası'nın Bakü ayağında Sena Elçin Karakaş'la altın madalya kazandıklarını kaydeden milli jimnastikçi, şöyle konuştu:

"Tarihimize ilk defa altın madalya getirdik dünya kupasında. Ayrıca bizim büyüklerdeki ilk yarışmamız ve ilk dünya kupamızdı. İlk dünya kupamızda böyle bir madalyayı almak ayrıca bir gurur verdi bizim için. Bunun dışında erkek büyük takımımız da çok çok ufak bir puanla madalyayı kaçırdı. Bu da bizim için gurur verici bir şeydi" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap