• Samsun
  • Son Güncelleme 22:40
Başkan futbolculara ‘Ruhsuz’ dedi, Sağlam rakamlarla cevap verdi Görseli
SPOR

Bursaspor mağlubiyeti sonrası attığı twitle futbolcularına “Samsun’u Türkiye’ye rezil ettiniz. Ruhsuz, savaşmayan, mücadele etmeyen” diye tepki gösteren Başkan Yüksel Yıldırım’a Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam rakamlara cevap verdi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Video konferans yoluyla düzenlenen bazın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, tüm eleştirilere yanıt verdi. Bursaspor maçı sonrası Başkan Yüksel Yıldırım’ın hasta yatağından attığı “Bu acılı günlerimizde yaralarımıza bir nebze merhem olacak diye beklerken maalesef ortaya bu çıkan ruhsuz ve saygısız tablo acılarımızı daha da arttırmıştır. Bari sahaya Mustafa Erkanat tişörtleri ile çıkmasaydınız da yüreklerimizi sızlatmasaydınız. Yüreksiz ve 5 paralık futbol oynayarak tüm Samsun'u Türkiye'ye rezil ettiniz. Maç sonrası sinirimden Mustafa için hüngür hüngür ağladım. Beni kimsenin ağlatmaya hakkı yoktu o gece! Futbolda mağlubiyetler olur, bunlar doğaldır ve olacaktır. Ama mücadele etmeden, savaşmadan, ruh ve karakteri ortaya koymadan alınan mağlubiyetleri ne ben ne de camia kabul edilebilir” twitlerine de adeta cevap niteliği taşıyan açıklamalarında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam şunları söyledi:
“Başkanımız bizim için çok değerli. Bir Bursaspor maçı oynadık. Tabi bu karşılaşmada yaşadığımız üzüntü verici gelişmenin ardından haklı olarak moral olacak sonuç bekliyordu. Ama maalesef olmadı. Başkanımız çok değerli biri. O bizim abimiz, futbolcularımızın da babası. Bizler bugüne kadar aile içinde bazı sorunlar yaşadık ve bunları de birlikte çözdük. Bundan sonra da yaşanabilecek sorunları çözecek olgunluğa sahibiz. Bu süreci de aile içinde çözeceğiz.
Bugüne kadar ki performansımızdan daha iyi olabilir miydik. Olabilirdik. Takımımıza yöneltilen bazı eleştiriler var. Bunlara rakamlarla cevap vermek istiyorum. Milli takımın, birçok süper lig takımlarının da kullandığı bir program var. Maç ve Analiz programı. Bu program bize istatistikleri veriyor. Birçok parametre içerisinde birkaç tanesini söylemek istiyorum.
Ligin 14 maçlık kısmında ikili mücadeleyi en fazla kazanan takımlar içerisinde ligin birinciyiz. Rakip sahada en çok top kazanan takımız. Rakip sahada sahipsiz ikinci topları kazanan takımız.  Bu rakamlar doğrultusunda kimse bizim takımımıza koşmuyor, mücadele etmiyor, savaşmıyor diyemez. Böyle bir eleştiri getiremez. Bu tarzda yapılan eleştirileri kabul etmiyorum.
Topa sahip olma oranında, maç başına topa sahip olmada yüzde 56 ile birinci sıradayız. Bir maçta en fazla pozisyona giren takımlar sıralamasında ADS ile ilk ikideyiz. Maç başına en fazla şut atan ve isabet sağlayan takımız. Buradan da şunu ifade etmek istiyorum, Bu takıma kimse top oynamıyor, oyunu yönlendiremiyor, pozisyona giremiyor diye kimse eleştiri getiremez bunu da kabul etmiyorum. Sadece değerlendirme ile ilgili sıkıntımız var. Bu konudaki eleştirilerin hepsini red ediyorum.
Bursaspor maçıyla alakalı; topa sahip olma noktasında yüzde 63'lük bir oran var. 16 korner kullandık, 28 tane kaleye şut attı. İkili mücadelede bariz üstünlüğümüz var. Bursaspor maçında alınan sonuca üzüldük. Ama bu maçla ilgili ruhsuzluk, pasif futbol gibi bütün eleştirileri red ediyorum. Biz Bursaspor maçında da elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyduk. Pozisyona da girdik. Bu maç 6-3 de bitebilirdi bizim lehimize. Bazı pozisyonlarda kalenin eline çarptı, üstüne geldi, bazı pozisyonlarda futbol şanssızlığı, bazı pozisyonlarda bizim beceriksizliğimiz, bazılarında da rakip kalecinin yeteneği mutlaka ön plana çıktı. Orda da biz yeteri kadar pozisyona girdik, yeteri kadar mücadele ettik, sadece sonuç alamadık. O maçtaki eleştirilerin de bir çoğuna katılmıyorum. O maçta oyuncularımıza bana yapılan eleştirileri sonuç anlamında kabul ederim ama oyun içerisindeki mücadele, istek, pozisyona girme, oyunu yönlendirme anlamındaki eleştirileri de kesinlikle kabul etmiyorum.
Sezon başından beri şunu gördük, bizimle ilgili büyük beklentiler içerisine sokulduğumuzu gördük. Bizden daha fazla transfer yapan takımlar var. Bizden daha fazla para harcayan bir kaç tane takım var. Şunu gördük, ligdeki bu boşluğu görerek herkes süper lige yükselme anlamında bir takım hamleler yaptı. Kadro kalitesi anlamında da bizimle eşdeğerde ligde en az 5-6 takım var. Bunu kabul etmek lazım. Bu doğrultuda 6-7 takımla oynanan bir ligde mücadelenin lig sonuna kadar devam edeceği gerçeği de ortada. Biz şöyle bir takım değiliz, bunu herkes kabul etsin. dışarda herkese üç atar, dışarda beş atar, hiç mağlup olmaz, berabere kalmaz. biz böyle bir takım değil. herkes bir defa bu gerçekle yüzleşsin ve beklentilerini değerlendirsin.

2 sezon önce çok büyük yatırımlar yapılarak çok büyük paralar harcanarak birinci lige çıkılamayan kadrodan sonra geçtiğimiz sezon 2.ligden birinci lige çıkmak için kurduğumuz kadro ile bu mücadeleyi verdik bugüne kadar. Bu çocukların verdiği mücadeleyi takdir etmek lazım. Biz çok eksik mücadele ettik. Bu konuda da bazı dezavantajlarımızın göz önünde bulundurulmasını istiyorum. Ben Samsunsporluyum. Samsunspor'un benim için çok farklı olduğunu her fırsatta dile getirdim. Buraya geliş nedenimde de Samsunspor arması ve Samsunspor sevgisi var. Dolayısıyla geldik ve başkanımızla birlikte bir hedef koyduk. Bu bir meydan okumaydı. Ben hala daha meydan okumaya devam ediyorum. Bir hayalimiz var. Bu takımı Süper Lige çıkarmak. Bu hayalimizin peşinden de sonuna kadar koşacağımızdan herkes emin olsun.”

0 Yorum

Yorum Yap