SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 13:58
A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık karşısında Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

A Milli Futbol Takımı bu akşam G Grubu 5.maçında Cebelitarık ile karşılaşacak. Saat 21.45’te başlayacak maç TRT 1’den canlı yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde bu akşam beşinci maçına çıkacak. Viktoria Stadyumu’nda oynanacak maç saat 21.45’te başlayacak. TRT Spor maç öncesi canlı yayını ile takımımızın son durumunu ekrana getirecek.

A Milli Futbol Takımı
A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye başladı.

Cebelitarık-Türkiye maçı hangi kanalda?

Karşılaşma ise TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenecek. Karadağ karşısında şok bir skor alan A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık karşısında aynı hatayı yapmak istemiyor.

2-2 biten Karadağ maçı sonrası cezalı duruma düşen Burak Yılmaz, bu akşam oynanacak maçta forma giyemeyecek.

A Milli Takım muhtemel onbiri

Estonya Futbol Federasyonu'ndan Kristo Tohver yöneteceği karşılaşmaya A Milli Futbol Takımımızın şu onbirle çıkması bekleniyor:

Altay (Uğurcan), Zeki, Merih, Kaan, Mert Müldür, Okay, Cengiz, Yusuf, Orkun, Kerem, Enes

Ev sahibi Cebelitarık’ın ise muhtemel onbiri şöyle :

Coeling, Sergeant, Chipolina, Wiseman, Bosio, Brito, Ronan, Torilla, Annesley, Valarino, Barr

A Milli Futbol Takımı
Millilerimizde 5 futbolcu kart sınırında bulunuyor.

5 futbolcu sınırda

G Grubu’ndaki zorlu Hollanda maçı öncesinde 5 oyuncumuz kart cezalısı sınırında. Enes Ünal, Kenan Karaman, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak bu akşam kart görürse, 7 Eylül'deki kritik Hollanda deplasmanında forma giyemeyecek.

A Milli Futbol Takımı hata yapmak istemiyor

Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşma öncesi oyuncularını uyardı. Deneyimli teknik adam, "Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız. 90 dakika boyunca konsantrasyonu elden bırakmamalıyız.

Bir an önce toparlanmamız lazım. Cebelitarık önünde doğru oyunla 3 puanı alalım” diyerek oyuncularını motive ettiği öğrenildi.

A Milli Futbol Takımı
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş.

Cebelitarık ile ilk maçımız

FIFA Sıralaması'nda 39. Türkiye, bu akşam sıralamada 194. konumdaki Cebelitarık ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

2013'te UEFA, 2016'da FIFA tarafından tanınan Cebelitarık, toplamda son oynadığı 9 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi ve bu süreçte 6 yenilgi ile 3 beraberlik aldı.

Rakibimiz son galibiyetini ise 10 Ekim 2020'de 1-0'lık skorla Liechtenstein deplasmanında almıştı.

A Milli Futbol Takımı galibiyete hasret

A Milli Futbol Takımımız, Cebelitarık karşılaşmasıyla 598. defa sahaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 328'i resmi, 269'u özel 597 maçta biri hükmen olmak üzere 227 galibiyet aldı. 143 defa berabere kaldı. 227 kez yenildi.

EURO 2020'de 3 mağlubiyet alan Milliler, Karadağ karşısından da 2-2'lik skorla ayrılınca, galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

Son galibiyetimiz ise 3 Haziran 2021'deki hazırlık maçında, 2-0'la Moldova önündeydi.

0 Yorum

Yorum Yap