• Samsun
  • Son Güncelleme 17:42
Toybelen’de son tarih: 15 Haziran Görseli
SİYASET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, meclisin Mayıs ayı kapanış toplantısında yapılacak ve yapımı devam eden projelere değinerek, trafik konusunda önemli adımların atılacağını belirtti.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı kapanış toplantısı Ömer Halisdemir Salonu’nda yapıldı. Başkan Mustafa Demir, toplantıda yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. Toybelen Sanayi Sitesi’nin temel atma törenini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yakın zamanda yapacaklarını duyurarak, esnafın yeni yer için başvuru tarihini de 15 Haziran’a kadar uzattıklarını dile getirdi ve şunları söyledi:
Toybelen’de Yer Almak İsteyen Sanayi Esnafının Müracaat Süresi Uzatıldı
“Müracaatlarla ilgili 31 Mayıs son tarihti ancak pandemi kısıtlamaları sebebiyle para yatırma süresini 15 Haziran’a uzattık. Bu tarihten sonra süre uzatımı yapılmayacak. Şuan müracaatlar hızlı bir şekilde yapılıyor. Toybelen Sanayi Sitesi’nden dükkan alacak sanayi esnafımız kesin olarak netleşmiş olacak. Kalan dükkanlarla ilgili Eski Sanayi Sitesi ile Örnek, 19 Mayıs ve İlkadım Organize Sanayi bölgelerindeki küçük esnaflarımızı kapsayacak çalışmamızı da devam ettireceğiz. Buranın en büyük özelliği sadece esnafa yönelik olmasıdır. Esnaflıklarımız işlerini hem kendi mülkiyetlerinde sürdürme hem de ciddi bir teşvik olduğu için çocuklarına iyi bir yatırım bırakma imkanına sahip olacaklar.”
Uygulama Projesi Başlıyor
Gülsan Sanayi Sitesi’nin kaldırılmasından sonra alanda başlayacak mimari sanat projesiyle ilgili de bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm bakanlarımıza çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Gülsan Sanayi Sitesi’nin yerine yapılacak ön tasarım projesinin fiiliyatıyla ilgili uygulama safhasına geçildi. Orada bir dernek oluşturacağız. Dernekte tüm Samsun temsil edilecek. Mimari tasarım olarak Türkiye’de en büyüğü olmayacak belki ama en mükemmeli olacak. Mimarinin sanata dönüştüğü bir proje olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Çünkü tasarımın tarzı, mimarinin oluşumu, mimarlığı sanat olarak göstermeye çok müsait bir proje olacak” dedi.

Toplu ulaşım sorunu trafiği artırıyor
İlçelerden şehir merkezine ulaşım sorununu çözecek minibüs terminali projesini ihale ederek yapımını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’da raylı sistem önemli bir yatırım. Toplu ulaşımda da önemli bir işlevi yerine getiriyor. Özellikle ilçelerden ve mahallelerden merkeze olan toplu taşıma sisteminde halkımız 3 araç değiştirerek geliyor. Karı var, kışı var, yaşlısı var, çocuğu olan var. Yanlarında getirdikleriyle birlikte de çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorunu çözmek için 8 ay sayım yaptırdık. İlçelerden şehir merkezine 24 saatte 372 toplu ulaşım aracının geldiğini tespit ettik. Toplu taşıma araçlarının merkeze ulaşamamasından dolayı hususi araçların yoğunluğunun olduğunu, bunun da trafiği daha çok artırdığını gördük” diye konuştu. 

Kültür merkezinin yanında yapılacak ilçe minibüs terminali projesinin yakın zamanda ihale edileceğini vurgulayan Başkan Demir, “Raylı sistem hemen yanında. Yaya geçitleri de hazır. Çok uygun bir lokasyon. İmar sorunu yanında maliyeti çok yok. İhalesini yapıp yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Toplanma alanı olarak da eski hayvanat bahçesi alanı cazip görülüyor. Toplama alanlarını da yapıp gelecek yıl hizmete açacağız. Yolcu indirme bindirme alanlarına da çok ciddi disiplin getiriyoruz. Bununla optik okuyucularla kavşaklara yakın yerlerde parklanmaları ve kırmızı ışık ihlallerini engelleyeceğiz. Işık sürelerini otomatik ayarlayacağız. Altyapısı ve son teknolojiyi kullanarak mükemmel bir sistem olacak” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap