• Samsun
  • Son Güncelleme 04:07
Cumhurbaşkanı'ndan Muhtarlara Müjde Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme hazırlıklarımızda son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı..

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Tüm muhtarların 19 Ekim muhtarlar gününü tebrik ediyorum. Yine sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizdeki tüm muhtarlarımıza, millete aşkla sevdayla hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum. Kısa bir süre önce maalesef Bartın'daki kömür madeninde meydana gelen felakette ebediyete uğradığımız madencilerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

20 BİN MUHTAR MEYDANI DOLDURDU

Ülkemizin tüm illerinden Ankara'ya teşrif eden binlerce muhtar kardeşlerimizle birlikte şu anda, adeta uçsuz bucaksız, aldığım resmi rakama göre 20 bini aşkın muhtarımız burada.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Muhtarlar evinin açılış heyecanını yaşıyoruz. Bu güzel binayı bugünden itibaren tüm muhtarlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bundan sonra muhtarlarımızı Ankara'ya geldiklerinde kalacakları bir yer sağlıyoruz. Bugün ayrıca 100 muhtar hizmet binasının toplu temel atma törenini de gerçekleştiriyoruz. Bu hizmet binalarının temel atmasını yapacak, en kısa sürede inşaatlarını tamamlayıp sizlere vereceğiz. Muhtarlar evinin ülkedeki, tüm muhtar kardeşlerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bu güzel tesisin imarında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

"BANA 'MUHTAR BİLE OLAMAZ' DEDİLER"

Cumhurbaşkanlığı görevini devraltıktan sonra, ülkemize kazandırdıklarımızın biri, muhtar buluşmalarımızdır. Toplam 52 ayrı buluşam gerçekleştirdik. Türkiye'nin her yerinden muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletin evinde misafir ettik. Bu buluşmalar bir demokrasi bayramına dönüştü.

Bana 'muhtar bile olamaz' dediler. Bu başlığı atanlar rezil oldu. Sizler bu kardeşinizi cumhurbaşkanı yaptınız.

"MUHTARLARLA ARAMIZDAKİ BAĞ HİÇBİR SİYASETÇİYE NASİP OLMAMIŞ BİR ŞEREFTİR"

Muhtarlarla aramızda tesis ettiğimiz bu güçlü bağ daha önce hiçbir siyasetçiye nasip olmamış bir şereftir. Daha önce muhtar kardeşlerimizin yüzüne dahi bakmayanlar bizden sonra muhtarlarımızı hatırladı. Şimdiye kadar sizi görmeyenler şimdi muhtarlarımızı vaat yağmuruna tuttular. Laf olsun diye düzenledikleri birkaç salon toplantısı dışına çıkamadılar. Bizim bu muhabbet iklimimizi asla tesis edemediler.

Bu gönül dilini bilmedikleri için muhtarlarımızla samimi bir ilişki kuramıyorlar. Aşkınız coşkunuz için her birinize teşekkür ediyorum.Sevgili kardeşlerim, yönetim sistemimizin çelik çekirderği olan muhtarlarımız, hep beklemek zorunda kaldı. Devletin de siyasetin de kapıları muhtarlarımıza kapalı durumdaydı. Muhtarlarımız mahallesine çözümle dönemezdi. Eski Türkiye'nin muhtarlık makamını gösteren utanç vesikasıdır. Birileri her türlü imkandan faydalanırken, milletimizin kahir ekseriyeti dışlanmıştır. Seneler boyunca yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiler. 2002'den sonra siz uç beyleri olan muhtarlarımızı, biz ihmal etmedik.

"SGK PRİMLERİNİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASINI SAĞLADIK"

Muhtarlarımızın taleplerini yakından takip etmek için, muhtarlık işleri müdürlüklerinin kurulmasını biz sağladık. Valiliklerde vali yardımcısı, belediyelerde, başkan yardımcısını muhtarlarımızın taleplerini almak üzere sorumlu kıldık. Tüm muhtarlarımıza İçişleri Bakanlığı tarafından tek tip özel muhtar kimliğini de biz düzenledik. En az 1 dönem muhtarlık yapan muhtarlarımıza silah ruhsat harcından muaf tuttuk. Göreve geldiğimizde 97 lira olan muhtar ödeneğini bugün 5500 liraya yükselltik. 220 lira SGK primlerini devlet tarafından karşılanmasını sağladık.

MUHTARLARA PEŞ PEŞE MÜJDE

Bazı yeni müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlilerini yasal düzenleme aşamasında sona geldik. yakında meclisin takdirine sunacağız. Tüm muhtarlarımızın izin, hastalık gibi durumlarda ödenekleri kesilmeyecek. İçişleri bakanlğımız ve ÖSYM arasında yapılacak protolle muhtar akademsi programını hayata geçiyoruz.

Afet sonrası gelen ayni yardımların dağıtımında muhtarların kullanıma yönelik bir modül daha geliştirdik. Tüm muhtarlık binalarındaki elektrik faturalarının ticari tarife yerine konut tarifesinden düzenlenmesi için çalışmalara başladık.

"2023'E GİDEN SÜREÇTE DE İCAZETİ MİLLETİMİZDEN ALACAĞIZ"

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aramıza kimseyi sokmadan dayanışmayı sürdüreceğiz. Türkiye'ye dair hiçbir hedefi olmayanlarla bizim aramızdaki farkı siz de görüyorsunuz. Biz dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği bu fırtınalı dönemde, ülkemizin esenliği için koşturacak, çalışacak milletimizin hakkını savuncağız. 2023'e giden süreçte de icazeti milletimizden alacağız. Kimsenin karşısında el pençe divan durmayacağız. Bunu da yine siz muhtarlarımızla birlikte omuz omuza gerçekleştireceğiz. Tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizi, herkesi derinden sarstığıı dönemde kışın gelmesiyle beraber daha da görüleceği düşünülüyor. Batı doğalgazı düşünürken bizim böyle bir sorunumuz yok. Biz yaptığımız anlaşmalarla daha rahat konumdayız. Sayın Putin açıklama yaptı, Türkiye'yi doğalgaz dağıtım merkezi yapacağız dedi. Bu böyle durupdururken olmuyor. Bu aramızdaki diplomasi ile oluyor. Bunun emarelerini, ekonominin şartları dönüyor, istihdamda tarihin en iyi seviyesindeyiz, turizmde salgının engellediğnin üzerine çıktık.

 

0 Yorum

Yorum Yap