SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:14
Cumhurbaşkanı'ndan Gençlere Müjde Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaz staj ücretleriyle ilgili müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Yaz staj ücretleriyle ilgili öğrencilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularının da bugün başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ; Ülkemizdeki üniversite sayımızı 81 ilin tamamına yaydığımızda bize gelen eleştiriler vardı. Kimsenin söyleyecek sözü kalmadı. Iğdır'dan gencimiz üniversiteye gelecekse niye İstanbul'a gelsinler. Biz hocalarımızı Iğdır'a gönderelim. Biz ilmi tahsil etmek için hocalarımızı seferber ettik. Sağolsun hocalarımız bu dersleri oralarda vermek suretiyle gençlerimiz yetişmeye başladı. Üniversite sayımız 76'dan 208'e çıktı.

Bugün artık orta öğretimden mezun olan öğrencimize yetecek üniversite kontenjanına sahibiz.

40 bini aşkın rehber öğretmenimizle danışman hizmet sistemi üzerinden iş birliği yapıyoruz.

"BİRİLERİNİN KARALAMA KAMPANYALARINA HİÇ KİMSE ALDANMASIN"

Türkiye artık evlatlarının yurt dışına eğitime gittiği değil, yurt dışındaki evlatlarını kendine çeken bir ülke. Birilerinin karalama kampanyalarına hiç kimse aldanmasın. Kendi kifayetsizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Bir bardak suda kopartılan fırtınaların ne kadar anlamsız olduklarını zaten görmüşlerdir. Yaptığımız düzenlemeler gençlerimizin önündeki kapıları açıyor.

Özel sektörden beklentilerimiz; devlet olarak kamu olarak yapıyoruz. Özel sektöre de 150 bin öğrenciye staj imkanı vererek toplamda bu sayısı 300 bine ulaştırarak destek olmayı bekliyoruz. Birlikte olacağız. Sıçramaları birlikte gerçekleştireceğiz.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Ayrıca, yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. İlave olarak staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirdiğimiz yetenek yönetim modelini de yaygınlaştırıyoruz. Hem kamu hem özel sektör tarafının uzun zamandır beklediğini bildiğimiz Türkiye'nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladık.

Bir sonraki adım olarak kamu ve özel sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceri ve yetkinlikteki insan kaynağını belirlenmesi amacıyla 2023-2027 stratejik insan kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık. Amacımız, Türkiye'nin 2053'e kadar ihtiyaç duyacağı insan kaynağını yetiştirmemizin önünü açacak kapsamlı bir planlamayı tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmektir.

0 Yorum

Yorum Yap