SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:35
Cumhurbaşkanı:"1 yıl içinde deprem bölgesini ayağa kaldıracağız" Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır." Dedi

İftarını, Büyükçekmece'de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurdunda konaklayan depremzedelerle açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazan ayına depremin yol açtığı can kayıplarının ve yıkımların üzüntüsüyle girdiklerini, manevi huzur, bedeni arınma, maddi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazanda, gerek deprem bölgelerindeki gerek diğer şehirlerdeki mağdur kardeşleriyle gönül köprülerini güçlendirmeleri gerektiğini belirtti

"Allah'ın izniyle bu felaketin yaralarını tamamen saracağız"

Dağıttıkları çadırlarla kurdukları konteyner kentlerle, inşa ettikleri prefabrik yapılarla geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, hasarsız binalarda zaten oturulabildiğini, az hasarlı binaların da küçük tadilatların ardından kullanılabildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalıcı konutların devreye girmeye başlamasıyla bu şehirlerin önünde yepyeni bir dönem başlatacaklarını dile getirerek, "Ölen canları geri getiremeyiz ama bunun dışında yıkılan her şeyi yeniden yaparak Allah'ın izniyle bu felaketin yaralarını tamamen saracağız." diye konuştu.

Milletin birlik, beraberlik, kardeşlik hasletlerinin ne kadar güçlü olduğunu son deprem felaketinde bir kez daha gördüklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı bu hasletlerin zirveye çıktığı bir dönemdir. Ülkemizin dört bir yanında insanlarımız bu ayın feyzinden, bereketinden istifade ederken deprem bölgesindeki kardeşlerini de unutmuyor. Belediyelerimiz ramazan boyunca hizmet vermek üzere deprem şehirlerimizi ilçe ilçe, köy köy paylaştı. İftarıyla sahuruyla sohbetiyle ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirecek programlar yapılıyor. Aynı şekilde, diğer şehirlere gitmiş depremzedelerimiz de ihmal edilmiyor. Bu kardeşlerimizin ramazan ayında mahzun kalmaması için bugün burada yaptığımız iftar gibi programlar düzenleniyor." 

0 Yorum

Yorum Yap