• Samsun
  • Son Güncelleme 01:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de konuştu ; Yeni Anayasa vurgusu yaptı Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, “Uzlaşı sağlanırsa yasama yılı bitmeden yeni anayasayı neticeye ulaştırabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin TBMM Grubu’nda açıklamalarda bulundu. Diğer partilere de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa vurgusu yaptı.

“Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi neticeye ulaştırabiliriz. Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Eğer bu CHP'nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Tarih, CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisini, HDP gibi bir terör örgütü kuklasının emrine verenlerden elbette hesap soracaktır."

İlginizi çekebilir
Bahçeli'nden Cumhur İttifakı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında da şunları ifade etti:

“Geçtiğimiz yasama yılında çok çalıştınız. Bundan sonra hem Meclis'te hem de şehirlerinizde aynı gayretle yolunuza devam edeceğine inanıyorum. Bu Meclis, milli mücadeleyi zafere taşımıştır, cumhuriyeti kurmuştur, her darbe döneminin ardından milli iradeyi yeniden ayağa kaldırmıştır, yeni yönetim sistemimizi inşa etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle elde edilen avantajların ne kadar kritik önemde olduğunu salgın döneminde gördük. Yeni anayasa süreci başarılı şekilde neticelendirilirse sorunlar zaten kendi mecralarında çözülür. Milletimize her hal ve şart altında 2023 sonrası için yeni bir yol taahhüt ediyoruz. Ülkemizi önce 2023'e, sonra da 2053'e taşıyacağız.”

0 Yorum

Yorum Yap