SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan :  İhtiyacımız olan TEKNOFEST kuşağıdır Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, “Bizim ihtiyacımız olan kuşak, Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağıdır” dedi.

Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Gençlerin hayalleri, beklentileri, düşünceleri, tespit ve tekliflerinin kendileri için hayati önemde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir.

Gençlerimizle yaptığımız sohbet toplantılarında aslında çok fazla ortak noktamız olduğunu gördük. Ülkemizdeki tüm gençlerimizi hem eğlenebilecekleri, hem öğrenebilecekleri bu festivale bekliyoruz.

 Görseli OMÜ 80 personel alacak

Güzel bir dünya bırakacak işler yaptık

Gökten zembille siyasete inmedim, gençlik teşkilatlarında siyasete başladım. Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim sırasında da hep gençlere daha güzel bir dünya bırakacak işler yaptık.

Türkiye'nin 2023 hedefleri demokrasi ve ekonomide sorunlarımızı çözmeyi amaçlıyordu. Eğitimden sağlığa, enerjiden saniye tüm alanlarda kurduğumuz altyapı bize bundan sonraki vizyonlarımız için lazımdır.

İnşallah ülkemizin bir sonraki insani ve ekonomik kalkınma eşiği olan 2071 vizyonunu da sizler şekillendireceksiniz. Türkiye en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir.

Avrupa'nın, ABD'nin ve Asya'nın hızla yaşlandığı dönemde ülkemiz nüfusunun 3'te 1'inin gençlerden oluşması çok önemlidir. Gençlerimiz de çok farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Gençler 18 yaşında seçilme hakkı kazandı

Kardeşlerim göreve geldiğimizde seçme seçilme yaşı 30'du, bunu önce 25'e sonra 18'e indiren kim oldu, biz olduk. Gençlerin seçme, seçilme yaşını biz hazırladık.

Bizimle beraber gençler 18 yaşında seçilme hakkını yakaladı, seçme hakkını yakaladı.

Gençlerimizin hayalleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Türkiye'nin en çok üyesi olan gençlik kollarına sahip parti biziz. Geçtiğimiz 19 yılda yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez.

Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gençten sadece 1'i kayıt yaptırabiliyordu. Gençler okul öncesi eğitimden ilk, orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik.

Sayısız hizmeti gençlerimizin istifadesine biz sunduk. Bizim gençliğimiz imkanları ile bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu biliyoruz.

2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım. Ben sizlere inanıyorum, sizlerle 2023'te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yoksulluk, baskı, zulüm, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık.

 Görseli Samsun Valisi Dağlı: TEKNOFEST 2022 gençler için önemli bir fırsat

TEKNOFEST Kuşağı

Bugünün gençleri çok daha şanslı, hem kolayca geçmişin birikimlerine ulaşma imkanına sahipler hem de fikir insanlarımızla sık sık bir araya gelebiliyorlar. Tabi bunu yaparken Hz. Mevlana'dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz.

Gelenekten geleceğe uzanan bir yolu takip edeceğiz. Biz kimsenin rengine, kişiliğine, karakterine bürünmeyeceğiz. Tam tersine kendi rengimizi, bölgemize vereceğiz.

Değerlerimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. İşte bunun için diyorum ki gençler, hanım kardeşlerim, bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil TEKNOFEST kuşağıdır.

Bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir. İşte bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan gençlik; kim var diye seslenilince fert fert ben varım cevabını veren bir gençliktir.

Bizim ihtiyacımız olan gençlik burada olduğu gibi ülkesine ve milletine gönülden bağlı, istikamet sahibi, nereye gittiğinin bilincine sahip bir gençliktir. Biz gençleri harflerle, kuşaklarla bölmüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST

“Tarih boyunca toplumların taşıyıcı dinamikleri hep gençler olmuştur”

Tarih boyunca toplumların taşıyıcı dinamiklerinin gençler olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik öyle bir enerjidir, öyle bir güçtür ki hiçbir baskı, hiçbir zulüm, hiçbir engel onu durduramaz. Yakın tarihimizde bunun sayısız örneği vardır” şeklinde konuştu. 

Gençlerin, küresel düzeyde dolaşıma imkân veren bir iletişim altyapısı üzerinden, geçmişte eşi benzeri olmayan yepyeni ve zengin bir dünyayı kucaklayabildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii bunu yaparken, Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı sıkı sıkıya kendi vatanımıza, kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz.

Bu anlayışla gelenekten geleceğe, maziden atiye uzanan bir yolu takip edeceğiz. Biz kimsenin rengine, kimliğine, kişiliğine, şekline, karakterine bürünmeyeceğiz. Tam tersine kendi rengimizi bölgemize ve tüm dünyaya vereceğiz.

Bunun için önce hep birlikte kendi medeniyetimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. Sahip olduğumuz bu güçlü temelin üzerine bilimin, teknolojinin, tekniğin yardımıyla hayal ettiğimiz ortak geleceğimizi inşa edeceğiz.”

0 Yorum

Yorum Yap