SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:35
Başkan Demir: Samsun Türkiye'ye örnek olacak Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’un Türkiye’nin geleceğinde damgası olan bir şehir olduğuna vurgu yaparak, “Bundan sonrada damgasını artırarak devam ettirecek. Birbirinden önemli vizyon projelerimizle Samsun isminden söz ettirecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV YouTube kanalında Neşe Kadan’ın sunduğu ‘Söz Başkanda’ programına konuk oldu. Canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılındaki yatırımlarının değerlendirildiği programda Başkan Demir, “Bu şehir çok özel bir şehir. Bölgenin merkezi. Türkiye’nin geleceğinde damgası olan bir şehir. Bundan sonrada damgası artarak devam edecek bir şehir. Marinasıyla, Cumhuriyet Meydanıyla, Gülsan’daki projesiyle, kitap kafeyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, yeni nesil kütüphane projesiyle, otoparklarıyla, saathane, subaşı tarihi dönüşümüyle, toybelen modern sanayi sitesiyle, ilçe transfer merkeziyle, elektrikli otobüsleriyle, yeni alanlarıyla, mavi bayraklı plajlarıyla, karbon salınımını sıfırlamış bir şehir olarak hep isminden söz ettirecek” diyerek, “Biz bu şehri önemsiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak geleceğin şehrini kuruyoruz. Tüm çalışmalarımızın hedefinde vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, Samsun’u daha iyi hale getirmek var. Odağımız insan, gayretimiz, hedefimiz net” dedi.

Başkan Mustafa Demir

2024’E YOL SORUNU OLMADAN GİRECEĞİZ

Yol yapım çalışmaları noktasında da Büyükşehir Belediyesi’nin çok yoğun mesai yaptığına dikkat çeken Başkan Demir, “Yol sorunu olmayan mahalle kalmayacak hedefiyle çıktığımız yolda 904 kilometresi 2022 yılında olmak üzere 3.5 yılda 3 bin 695 kilometre yol yaptık. Kalan 900 kilometreyi ise 2023 yılında bitireceğiz. Söz verdiğimiz gibi yol sorunu ola mahalle kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 Görseli Başkan Mustafa Demir canlı yayında!

MUSLUĞUNDAN SU AKMAYAN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK

SASKİ ekiplerinin 7/24 sahada olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Demir, “Biz göreve geldiğimizde 400 mahallenin içme suyu sorunu vardı. 316 mahallenin içme suyu sorununu çözdük. 17 ilçede 500 milyon 400 bin 829 TL değerinde içme suyu yatırımına imza attık. Arıtma tesisleri inşa ettik. Sadece 2022 yılında 243 milyon 646 bin 53 TL’lik içme suyu yatırımı gerçekleştirdik. 470 kilometre içme suyu hattı döşeyerek 57 mahalleyi içme suyuna kavuşturduk. Kalan mahallelerimizin su sorununu da 2023 yılı içinde çözeceğiz” diyerek şunları söyledi:

"Biz göreve geldiğimizde 400 mahallenin içme suyu sorunu vardı. 316 mahallenin içme suyu sorununu çözdük. 17 ilçede 500 milyon 400 bin 829 TL değerinde içme suyu yatırımına imza attık."

“Altyapı noktasında da yapılamaz denilenleri yaptık. 3,5 yılda tam 213 milyona yakın altyapı yatırımı gerçekleştirdik. 2022’de ise bu rakam 133 milyona yakın. Atık su ve yağmur suyu noktasında da 7/24 mesaimizi sürdürdük. Sadece 2022 yılında 96.4 kilometre kanalizasyon hattı, 12.8 kilometre de yağmur suyu hattı döşedik. Biz bu şehrin insanına her alanda hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.”

 AİLEDEN SORUMLU DAİRE BAŞKANLIĞI KURACAĞIZ

Ailenin öneminin farkında olan bir belediye olduklarına da dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Aileyle ilgili yepyeni bir çalışma yapıyoruz. Bunu buradan halkımıza müjdeliyorum. Aileden Sorumlu Daire Başkanlığı kuracağız. Her aileyle iletişim kuracak bu birimimiz. Desteğe ihtiyaç duyan ailelere hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm gençlerimize evliliği, ailenin önemi ile ilgili eğitimler vereceğiz. Aile yoksa insanda yoktur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Aileden Sorumlu Daire Başkanlığı kuracağız" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap