• Samsun
  • Son Güncelleme 03:30
Zabıtadan pazar yerlerine denetim Görseli
SAMSUN

Samsun’da 17 günlük tam kapanma süresince bugün pazar yerleri saat 17:00’a kadar hizmet verecek. Sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışına izin verilen pazarlara Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kontrol ve denetim uygulamaları yaptı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Türkiye genelinde Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanma tedbiri kapsamında pazar yerleri sadece cumartesi günleri kurulabiliyor. Bugün Samsun’da il genelinde kurulan pazar yerleri 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet verebilecek. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında pazarlarda sadece yaş sebze ve meyve ile fide satılabilecek, temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.

Öte yandan vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları maksadıyla kurulan pazar yerlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de denetimlerine devam etti. Özellikle yoğunluk yaşanan dört merkez ilçedeki semt pazarlarında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe belediyeleri ve emniyet ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışma yaptı.

Pazar yerlerindeki tezgahlarda belirlenen ürünlerin satışına izin verildi. Ayrıca Pazar yerlerine giriş ve çıkışlar kontrol altında tutularak gelen vatandaşların ateş ölçümleri ve Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamaları yapılıyor. Ayrıca ekipler tarafından pazaryerleri içerisinde ve çevresinde anonslar yapılarak vatandaşlar uyarılıyor. 

0 Yorum

Yorum Yap