• Samsun
  • Son Güncelleme 05:31
Yılbaşı yaklaştı, etkisi başladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yaklaşan yılbaşı nedeniyle alışverişte yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürüyor.

Samsun’da yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte alışveriş yapanların sayısının artması kentteki ekonominin de canlanmasına neden oldu. Yılbaşı nedeniyle mağazaların yapmış olduğu yılsonu indirimlerinin de etkisiyle insanların alışverişe yönelmesi ticareti de olumlu yönde etkiledi.



‘Mağazalarda yoğunluk’

Özellikle kenttin en işlek noktalarından olan Mecidiye, İstiklal ve Gazi Caddelerinde mağazalar da yoğunluk yaşanıyor. Bazı vatandaşlar ise yılbaşı alışverişi için şehir merkezindeki alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Giyim, oyuncak, takı, ayakkabı, kuruyemiş gibi ürünler satan mağazalarda yoğunluğun daha fazla olduğu ifade edildi.

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş


‘Sektörde hareketlilik var’

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, sektörde şuanda büyük bir hareketlilik olduğunu belirterek “Yılbaşı nedeniyle insanların birbirlerine hediye almasının da etkisiyle şuanda güzel bir haraketlilik var. Bir anda kış sezonu girdi kışlıklar alınmaya başlandı. Şuanda sektörümüz gayet normal bir seyrinde devam ediyor. Ticari koşullarımız anlamında esnafımız şu an memnun” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Bir, iki eksikler olabilir tabii ki dövizde kur bir anda yükseldi, düştü alım-satım arasında oynaklıklar oldu ama şu anda normal rutin haline geldi. Şuanda çok zor bir problem görülmüyor şuanda iyi durumda.”  



‘Esnaf memnun’


Akbaş, yılbaşı öncesinde aslında her yıl beklenen hareketliğin şu anda da yaşandığını dile getirerek “Çeşidini yaşan işini takip eden esnaf bu işten gayet memnun şuan. Şuanda beklenen düzeyde haraketlilik devam ediyor. Esnafımız memnun.



Bu tür özel günler esnafımız için önemli. Esnaflarımız için gerçekten önemli insanların hediyeleşme kültürü devam ediyor bu nedenle piyasada bir canlılık hareketlilik var. Çarşı Pazar dolu, hareketlilik var. Asgari ücrette yapılan artışın da şimdiden olumlu etkisi olduğunu görüyoruz” diye konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap