SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:35
Yerli hamsi tezgahlarda yerini aldı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Karadeniz’de hamsi avında yaşanan bolluk devam ediyor. Samsun’un yerli hamsisi tezgahlarda yerini alırken kilogramı ise 20 liradan satılıyor.

1 Eylül’de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte hamsi avında yaşanan bolluk devam ediyor. Karadeniz’de Samsun açıklarında avlanan yerli hamsi bu hafta itibariyle balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı. Yerli hamsinin kilosu 20 liradan satışa sunulurken vatandaşların balığa olan talebinde de artış yaşanıyor.



İstavritin kilosu 10, palamudun tanesi 30 lira

Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla birlikte vatandaşların balık tüketiminde de artış yaşandığı belirtildi. Hamsinin yanı sıra 1 kiloluk palamudun tanesi 30, istavritin kilosu 10, çinakop 35 ve mezgidin kilosu ise 35 liradan satılıyor.

En çok talep hamsiye

Balıkçılık yapan Uğur Kırbaş, özellikle hamsi avındaki bolluğun hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdüğünü söyleyerek “Geçen yıla oranla hamsi hem bol, hem boyu uzun ve daha iri durumda. Hamsiden yana çok memnunuz. Vatandaşlar da en çok hamsiyi talep ediyor.



Samsun açıklarından hamsi avlanıyor

Samsun açıklarında da hamsi avı başladı. Yerli hamsi bu hafta itibariyle tezgahlarımızda yerini aldı. Yine palamut avında da bu hafta bir artış var. İstavrit yine bolca avlanıyor. Bu sezon balık açısından çok güzel gidiyor. Vatandaşlarımız balığa doyacak” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap