• Samsun
  • Son Güncelleme 02:22
Yeni evlenen ve evlenecek olan çiftlere  ‘Evliliğe ilk adım’ projesi eğitimi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İl Müftülüğü tarafından uygulanan ‘Evliliğe İlk Adım’ projesi kapsamında yeni evlenen ve evlenecek olan çiftler 4 hafta süren seminer programına katılıyor. Çiftlere nikah ve sorumlulukları, aile içi iletişim, çevre bilinci ve tüketim ahlakı gibi konularda bilgi veriliyor.

Samsun İl Müftülüğü ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi noktasında topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. ‘Evliliğe İlk Adım’ projesi kapsamında yeni evlenen ve evlenecek olan çiftler 4 hafta süren seminer programına katılıyor.

Eğitimler 8 ana başlıkta gerçekleştiriliyor

Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için gerçekleştirilen eğitim çalışması ‘Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’ tarafından düzenleniyor. Eğitim seminerinde ‘Evlilik: Ahirete uzanan birliktelik, Nikâh ve sorumlulukları, Ailemin iletişim dili, Ailede iffet ve mahremiyet, Yuvamız merhamet ocağı olsun, Çocukla şenlenen yuvalar, Evlilikle büyüyen ailem, Çevre bilinci ve tüketim ahlakı’ gibi 8 ana başlıkta gerçekleştiriliyor.

Covid-19 pandemisi nedeniyle eğitim seminerleri zaman zaman yüz yüze zaman zaman ise online olarak gerçekleştirilirken katılımcılara ise katılım belgesi veriliyor.


Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır

150 kişiye eğitim verildi

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır,  toplumun en küçük yapısı olan ailenin güçlü temeller üzerine kurulmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bu noktada özellikle yeni evlenen ve evlenecek olan çiftlere verdiğimiz bu eğitim seminerleri bizim için çok önemli. Bugüne kadar 4 ayrı dönemde kimi zaman yüz yüze kimi zaman çevrim içi olarak toplam 150 kişiye eğitim verdik” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap