• Samsun
  • Son Güncelleme 01:41
Yarım milyon kişi Samsun’u ziyaret etti Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Turizmde her alanda isminden söz ettiren Samsun, 2021 yılında yarım milyona yakın turisti ağırladı. Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 2021 yılına ilişkin turizm verilerini paylaştı.

Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, “2021 yılında şehrimizi 474 bin 138 kişi ziyaret etti. Samsun’a gelen yabancı turist sayısı ise 111 bin 731 olarak gerçekleşti. Pandemi koşulları olmasaydı turist sayısının çok daha yüksek olacağını ifade edebiliriz. Ama 2022 de hem pandemi koşullarının hafiflemesi hem de TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonun Samsun’da yapılacak olması sebebiyle daha yüksek oranda ziyaretçi geleceğini öngörüyoruz” dedi.

 Samsun; büyüleyici coğrafyası,  bereketli toprakları ve çağlayan dereleriyle alternatif turizmin parlayan yıldızı. Samsun ziyaretçilerine denizin kenarında huzuru yaylalarında renk armonisini vaat ediyor

Türkiye’nin önemli destinasyon alanı olan Samsun’da turizmin her alanına rastlamak mümkün. Tarih denilince akla köprüler, konaklar, camiler, hamamlar geliyor.

Doğayla iç içe olmak, tarihin bozulmayan yapısını görmek, tadı damaklarda kalacak yemeklerin lezzetine varmak isteyenlerin her fırsatta ziyaret ettiği Samsun,  ziyaretçilerini yeşilin, doğanın ve tarihin eşsiz yolculuğuna çıkarıyor.

0 Yorum

Yorum Yap