• Samsun
  • Son Güncelleme 16:25
Vatandaşlar heyecanla projeyi bekliyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İlkadım’da  Anakent İş Merkezi ‘nin yıkım çalışmaları devam ediyor.

İlkadım ilçesi Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında bulunan Anakent İş Merkezi ‘nin yıkımı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Samsunlu vatandaşlar, güneşli havayı da fırsat bilerek dev binanın yıkılışını heyecanla takip etti.

 “Hantal bir binaydı ve kaldırıldığı iyi oldu"

Zevkli bir şekilde yıkım izlediklerinin altını çizen Hilmi Yıldırım, “Binanın eski halini hatırlıyorum çünkü burada çalışan bir akrabam vardı. Hantal bir binaydı ve kaldırıldığı iyi oldu. Zevkle yıkımı izliyoruz, güzel oluyor. Enkaz kaldırılıyor ve izlemesi zevkli oluyor” diye konuşu.

Otopark ve meydan olacak

Yıkılan alanın altına 3 katlı konvansiyonel 200 araç kapasitesine sahip otopark ile üst bölüme de tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edilecek. Samsun’a hem yeni bir otopark hem de yeni bir yaşam alanı kazandırmak için çalışmalarını sürdüren ekipler, 2 bin 652 metrekarelik bölgede yeni yaşam alanı oluşturacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi, tek projeyle hem otopark sorununu çözmek hem de vatandaşlara nefes alabilecekleri yeni bir meydan yapmayı hedefliyor.

0 Yorum

Yorum Yap