• Samsun
  • Son Güncelleme 17:17
Uzun TIR kuyruğunun nedeni belli oldu Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunport Limanı çevresinde yaklaşık bir haftadır görülen art arda park etmiş onlarca TIR’ın oluşturduğu uzun kuyruğun nedeni belli oldu.
 

Samsunport Limanı çevresindeki güzergahta yaklaşık 1 haftadır park halinde duran TIR’ların oluşturduğu uzun kuyruk dikkat çekiyor. Art arda sıralanan TIR’ların neden beklediği ise vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Uzun TIR kuyruklarının oluşmasının 3 nedeni olduğu belirtildi.

Geçen hafta Rusya kıyılarında meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle yük gemilerin karşı kıyıdan buraya gelememesi TIR yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.

Ayrıca Rusya’da Noel tatilinin başlayacak olması nedeniyle Türkiye’den ihracat yapan firmalar nakliye işlemlerini tatil öncesinde tamamlamak istemesi de limanda bir iş yoğunluğu oluşturdu. Bu durum gelen TIR sayısındaki artışın yaşanmasına da etki etti.

Son olarak yılın bu döneminde Rusya’ya Türkiye’den narenciye ihracatın çok yoğun olarak yapılması Samsun’a gelen narenciye yüklü TIR sayısının artmasına neden oldu. Bu 3 nedenin üst üste gelmesinin liman çevresindeki yollarda uzun TIR kuyruklarının oluşmasına neden olduğu belirtildi. Öte yandan bugün itibariye 6 yük gemisinin limana geldiği belirtildi.

0 Yorum

Yorum Yap