SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 13:59
Türkiye’nin Davos’u : Ayvacık Görseli
SAMSUN

Samsun'da ‘saklı cennet’ olarak bilinen Ayvacık ilçesi İsviçre'deki Landwasser Irmağı'nın kenarında kurulu Davos kasabasına benzetiliyor. Ayvacık ilçesi, ormanlarla kaplı doğal manzarası, tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra doğal güzelliğiyle gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'a kent merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan ilçenin tam ortasından Yeşilırmak-Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj göllerinin geçtiği Ayvacık ilçesi, doğal güzelliği ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. İsviçre'de bulunan Landwasser Irmağı kenarındaki Davos'a da benzetilen Ayvacık ilçesi ‘Türkiye’nin Davos’u’ olarak da anılıyor. Samsun’un ‘saklı cenneti’ olarak bilinen Ayvacık ilçesi su sporlarından gençlik kamplarına, doğa yürüyüşlerinden şelalelerine birçok özelliği ile ilgi çekiyor.
Özellikle yeşille kaplı bitki örtüsünden dolayı turizm potansiyeli oldukça fazla olan Ayvacık ilçesi, Covid-19 pandemisi öncesinde Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin de gözdesi olmuştu. 22 bin nüfuslu ilçeden bazı Arap yatırımcılar, arsa satın almıştı. Bakanlar Kurulu kararıyla 2010 yılında 'Turizm Gelişim Bölgesi' ilan edilen ilçe özellikle pandemi ile birlikte kalabalıktan uzak bir tatil geçirmek isteyenlerin ilgi odağı oldu.  

Öte yandan ilçe merkezindeki Kent Meydanı, Çatak Deresi mevkii, Eynel Mahallesi Derelik mevkisinde kötü görünümlü binaların dış cepheleri, yapılan ‘kent estetiği’ çalışması kapsamında aynı renge boyanmış, bu bölgelerde estetik bir görüntü oluşturulmuştu. 

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, Ayvacık ilçesinin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Pandemi sürecinde turizm faaliyetlerinde bir gerileme yaşandı. Ancak normalleşme ile birlikte turizm aktivitelerinin de kısmen de olsa eski haline gelmesini bekliyoruz.

Bu noktada Ayvacık ilçemiz doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistler için çok önemli bir rota. Normalleşme süreci ve turizm faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte ilçemizin turizm anlamında bu potansiyelini değerlendireceğine inanıyoruz. Örneğin Uzungöl Karadeniz’in sembollerinden biri olarak gösteriliyor. Orta Karadeniz’e baktığımızda ise aynı emsalde olup bu zamana kadar el değmemiş hatta daha fazla bakir kalmış, gölü ve çevresiyle oradan çok çok daha büyük bir alana sahip Ayvacık ilçemiz” dedi.

Toktaş, Ayvacık ilçesinin ‘Türkiye’nin Davos’u’ olarak adlandırılan turizm açısından çok önemli bir çekim noktası olduğunu söyledi.

 

0 Yorum

Yorum Yap