SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 17:12
Transfer Merkezi’nin açılışı için vatandaşlar gün sayıyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezine tek araçla ulaşmalarını sağlayacak Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin hizmete girmesini bekliyor.

İlçelerden şehir merkezine, şehir merkezinden de ilçelere birkaç vasıta değiştirerek ulaşan vatandaşların bu çilesi Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin hizmete girmesiyle son bulacak.

Kentin doğu ilçelerinden şehre gelen yolcular son durak olan Belediye Evleri Kavşağı’nda inerken, batı ilçelerinde yaşayanlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvay istasyonuna, Güney ilçelerinden oturanlar ise otogarda inerek ikinci vasıtayla merkeze geliyor.

Vatandaşlar gitmek istedikleri yere ulaşabilmek için de üçüncü kez araç değiştiriyor. Bu da toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlara büyük ekonomik külfet getiriyor. Minibüs esnafı da yolcu sayılarının düşmesi sebebiyle büyük zarara uğruyor.

AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR Şoför esnafının ve vatandaşların ulaşım sorununu yapımını tamamladığı Toplu Ulaşım Transfer Merkezi ile çözmeye hazırlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi, açılış için gün sayıyor. Merkeze tek araçla gelebilecekleri transfer merkezinin bir an önce açılmasının heyecanını yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

 Görseli İlçe minibüsleri şehre girmek için gün sayıyor

ARTIK GİDİŞ-GELİŞ ÇİLESİ BİTİYOR 7’den 70’e herkesi mutlu eden merkezle ilgili düşüncelerini dile getiren vatandaşlardan lise öğrencisi Gamze Kumaş, “Şükürler olsun ki sonunda 2-3 araç değiştirmekten kurtulacağız. Samsun- Çarşamba Halk Otobüsü artık Büyükşehir Belediyesi kavşağına kadar gidecek. Öğrenci olduğumuz için maddi manevi büyük kolaylık olacak. Çünkü gidiş geliş çok masraflı oluyordu. Şu an çok güzel oldu. Şehir merkezine tek araçla gidebileceğiz ve hem ekonomik hem de zaman açısından önemli avantaj sağlayacak. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETİ BÖYLE DİLE GETİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Yaren Akbaş, “Fakültemiz Çarşamba’da. Hafta sonlarında ailemin yanına gidiş geliş yaparken 3 araç değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu hem yorucu hem de maddi açıdan zorluyor.


Yaren Aktaş (Fotoğraftaki)

Hizmete girecek bu yeni merkez ile birlikte tek araçla evime gidebileceğim. Bu benim için çok büyük kolaylık oldu. Açılacağı günü de merakla bekliyorum. Yeni yatırımıyla bizi bu çileli yolculuktan kurtaran büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Şaziye Akkaya (Fotoğraftaki)

VATANDAŞ ÇOK MUTLU

Ladik’te yaşayan ev hanımı Şaziye Akkaya ise “Samsun’a gittiğim zaman otogarda iniyorum. Sonra merkeze giden araca biniyorum. Oradan da gideceğim yere dolmuşla ulaşıyorum.

15 gün önce Samsun’a gittim. Çok bunaldım. Otogarda tam 1.5 saat araç bekledim. Hastane randevuma geç kaldım. İnşallah indi bindi yapmayacağız. Çarşıda indiğimiz zaman istediğimiz yere gidebileceğiz. Çilemiz bitiyor. Bizi unutmayıp merkezi yapanlardan Allah razı olsun“ ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap