• Samsun
  • Son Güncelleme 18:24
TEKNOFEST Karadeniz hafızalarda böyle kaldı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in etkisi ve heyecanı devam ediyor. TEKNOFEST Karadeniz'de düzenlenen gösteriler ile stantlarda tanıtımı yapılan teknoloji ürünleri festivale katılanların hafızalarında yer etti.
 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 101 paydaşı ve sponsorları dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı festival Samsun Çarşamba Havalimanı'nda 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. TEKNOFEST Karadeniz'i Samsun'da 900 bin kişi ziyaret ederken Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST ise toplamda ise 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı.
 

6 gün süresince teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu dolu geçirilen festival, ziyaret edenlerin hafızasında yer etti. Heyecanı ve etkisi devam eden TEKNOFEST sürecinde ise bir dizi önemli etkinlik gerçekleştirildi.



Gökyüzünde heyecan hız kesmedi

Gökyüzünde heyecan ve adrenalinin doruğa çıktığı festivalde, tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar'ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızlarının muhteşem akrobasi uçuşları nefesleri kesti.


Kızılelma ilk kez sergilendi
 

Festivalde Türkiye’nin ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar Mius Kızılelma büyük ilgi gördü. Ayrıca hava araçları Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK-II, Hürkuş, TB-2, AB 412,

Anka, Gökbey, Beli 429 ve MMU'yu yakından görün inceleme fırsatı bulan vatandaşlar heyecan ve mutluluk yaşadı.

Festival kapsamında "Sahne Senin" etkinliği, halk oyunları gösterileri gerçekleştirilirken 7 özel tematik çadırda sergilenen yarışmalar ve eğitici atölyeler de öğrencilerin ilgisini çekti.

Festival kapsamında düzenlenen "Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay Sergisi", bilim şovları, "Rafadan Tayfa" gösterisi, dikey rüzgar tüneli ve sanal gerçeklik tüneli özellikle çocukların ve gençlerin dikkatini çekti.

Birincilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarışmalarda TEKNOFEST kapsamında çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden proje ekiplerine ödülleri verildi. TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında toplam 7 milyon liranın üzerinde ödül dağıtıldığı açıklandı.

Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması amacıyla düzenlenen Teknoloji Yarışmaları, bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride yapıldı. Yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu.

İlk kez düzenlendi

Öte yandan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde bu yıl ilk defa düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı'nın ilk dönem mezuniyet töreni TEKNOFEST KARADENİZ'de yapıldı. Ön kuluçka programını başarıyla tamamlayan 20 girişim 100 bin lira hibe almaya hak kazandı. 5 girişim ise hızlandırma programından mezun olarak 200 bin lira hibe aldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın girişimlere toplam 3 milyon hibe desteği verdiği belirtildi.

 

0 Yorum

Yorum Yap