• Samsun
  • Son Güncelleme 11:38
Tekkeköy’de 24 km’lik yolda konforlu çalışma Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde 4 mahalleyi birbirine bağlayan 24 kilometrelik yolda çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesine bağlı Gökçedere, Akbaşlar, Çayırçökek ve Karışlar mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunu genişleterek konforunu artırıyor. Mahalle muhtarları ve vatandaşlar, verilen sözlerin tutuluyor olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

İlçelerin ve kırsal mahallelerin yol sorunlarını çözen Türkiye'nin ilk şehri olmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları devam ediyor. 17 ilçede altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, mahalle yollarını yenileyerek konforlu hale getiriyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri Tekkeköy ilçesinde 4 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunun tamamlanması için yoğun mesai yapıyor.

 Görseli Atatürk Bulvarı'na 40 bin ton asfalt dökülecek

Karışlar, Akbaşlar, Çayırçökek ve Gökçedere de yol genişletme çalışmaları tamamlandı. Toplam uzunluğu 24 kilometre olan 4 mahallenin yolu en kısa sürede tamamlanacak.

Akbaşlar Mahalle Muhtarı Ali Domdomoğulları, “Yolumuz tek şeritti iki araba yan yana geçemiyordu. Yağmur yağdığında çamur, hava açtığında toz oluyordu. Yeni yapılan yolumuz için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yollarımızı 3 şeritli yaptı. Şebeke suyu getirdi. Allah ondan razı olsun” dedi.

Çayırçökek Mahalle Muhtarı Yaşar Çiçek, “Yol sorunumuz tarih olacak artık. Eskiden bir araba geçemiyordu. Allah Mustafa Demir Başkanımdan razı olsun. Yol ve su sorunu olmayan mahalle kalmayacak dedi ve gereğini de yapıyor” ifadelerini kullandı.

7 MAHALLEYE MALZEME ÜRETİLİYOR

Öte yandan yol genişletme çalışmaları kapsamında Akbaşlar Mahallesi’nde kurulan Mobil Konkasör Tesisi de temel malzeme ihtiyacını karşılıyor. Akbaşlar, Karışlar, Çayırçökek, Gökcedere, Fındıcak, Zafer ve Yeniköy olmak üzere 7 mahalleye temel malzeme üretimini Mobil Konkasör Tesisi sağlıyor.

En yakın ocağa 50 kilometre uzaklığı bulunan bu mahallelere 45 bin ton temel malzemesi üreten Mobil Konkasör Tesisi sayesinde zaman ve yakıt tasarrufu da sağlanıyor.

0 Yorum

Yorum Yap