SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 23:50
Tekkeköy Güzelyurt Mahallesi'ne  Daha Geniş ve Konforlu Yol Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Tekkeköy Güzelyurt Mahallesi’nde zaman içinde bozulan 3.5 kilometrelik yolu genişletme çalışmalarını tamamladı, temelini sağlamlaştırmak için sathi kaplamayı sürdürüyor.

Samsun’un 17 ilçedeki altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, mahalle yollarını yenileyerek konforlu hale getiriyor. Belediyenin iş makineleri ve personelleriyle gerçekleştirilen yol yapım faaliyetlerine hız veren Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinin Güzelyurt Mahalle yolunu da yeniliyor. Yıllar önce yapılan ve zaman içerisinde bozulan 3.5 kilometrelik yolu genişleterek kazıyan belediye ekipleri, dolguyla da temelini sağlamlaştırdı. Hazırlanan yolda ekipler, sathi kaplama çalışmasını sürdürüyor.

Güzelyurt Mahallesi Muhtarı İlkay Çakmak, “Yolumuz yıllar önce yapılmıştı ve dardı. Eski yol çok büyük sıkıntıydı. Köstebek tarlası gibiydi ve insanlar traktörlerle dahi gidemiyordu. Şimdi çok güzel oldu. Kısa zamanda da bitti. Artık iki kamyon ve bir otomobil yan yana geçebiliyor. Belediye Başkanımıza her şey için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2022 yılı içinde Tekkeköy’de 113.5 kilometre yol yapmayı planladıklarını söyleyen SBB Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Tekkeköy Şube Şefi Mustafa Güven, “Başkanımız Mustafa Demir’in çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şu an Güzelyurt Mahallesi'nde yol çalışması yapıyoruz. Daha önce araçlar gitmekte zorlanıyordu. 40 santim oturmalar vardı. Alt temel hiç yoktu. Bu sebeple ilk önce 60 santim kalınlığında kazı dolgu çalışması gerçekleştirdik. 4 aylık hazırlık çalışması sonrasında 3.5 kilometrelik yolumuzun yapımını tamamladık. Şimdi teknik koşullara uygun olarak A tipi sathi kaplamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sevinçleri ve yolu beğenmeleri bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bizlere bu imkanı veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

0 Yorum

Yorum Yap