SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:37
Tek araçla merkeze yolculuk başladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kentin toplu ulaşım sorunlarından birini daha çözmenin mutluluğunu yaşayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunun hasretle beklediği Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’ni hizmete açtı. İlçelerden şehir merkezine tek araçla seyahati kolaylaştıran merkezin ilk yolcuları ise Çarşamba’dan geldi. Sabahın erken saatlerinde halk otobüslerinden inen vatandaşlar, merkezi gezerek işlerine gitmek üzere şehre dağıldı.

Karadeniz Bölgesi’nin metropol kenti Samsun’da uzun yıllardır süregelen problemlerini tek tek çözüme kavuşturan büyükşehir belediyesi, alt ve üst yapı yatırımlarına devam ediyor. “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği” projesini hayata geçirerek trafiği büyük ölçüde rahatlatan belediye, toplu ulaşımda da tarihi bir hizmete imza attı.

Şehir merkezi ile ilçeler arasında vatandaşların hem maliyet hem de zaman açısından yaşadıkları büyük mağduriyeti Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi ile ortadan kaldıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, tek araçla günübirlik yolculuk dönemini başlattı. 9 milyon TL’ye mal olan yatırımla tamamlanan merkez, sabah saatleri itibariyle ilk yolcularını ağırladı. Çarşamba özel halk otobüsleri kendileri için ayrılan perona girerken, meraklı bakışlarla inen vatandaşlar ise transfer merkezini gezdi.

 Bölgenin en modern yatırımı olan ilçeler arası toplu ulaşım tranfer merkezinin resmi açılış töreni ise saat 14.00’te yapılacak. Açılış öncesinde projeyi tamamlamanın sevincini yaşadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geleceğin şehri Samsun’da bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu ulaşım tranfer merkezimizin tamamlanmasıyla, günübirlik seyehatlerde yaşanan büyük mağduriyet çok şükür artık ortadan kalkmıştır. Yeni bir sayfa açtığımız bu projeye sayesinde hem vatandaşlarımızı hem de minibüs esnafımızı rahata kavuşturduk. Tüm halkımızı Perşembe açılış törenimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap