• Samsun
  • Son Güncelleme 07:05
TCMB Başkanı Kavcıoğlu’dan enflasyon açıklaması Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 18,4 olacağını, 2022'de yüzde 11,8, 2023'de yüzde 7'ye gerileyeceğini, orta vadede yüzde 5'te istikrar kazanacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu yılın dördüncü enflasyon raporuna ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "15 Ekim itibarıyla rezerv miktarımız 126 milyar dolara yükseldi. Para politikasının aktarım mekanizmasını kuvvetlendirmek için rezerv birikiminin devamını amaçlıyoruz.

Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 18,4 olacağını, 2022'de yüzde 11,8, 2023'de yüzde 7'ye gerileyeceğini, orta vadede yüzde 5'te istikrar kazanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, faiz indirimine ilişkin olarak ise şunları söyledi:
"Politika faizinde yaptığımız aşağı yönlü düzeltme için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığı kurul tarafından değerlendirilmiştir."

"Erken Uyarı Sistemi"nin tamamlandığını da dile getiren Kavcıoğlu, "Fiyat gelişmelerinde, ürün rekoltelerinde çalışmalarımız daha sağlıklı sürecek, fiyatlar noktasında önemli katkı yapacak” şeklinde konuştu.
 

0 Yorum

Yorum Yap