• Samsun
  • Son Güncelleme 00:04
Subaşı Meydanı’nda Tarihi Gün Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Subaşı Meydanı’nda tarihi gün

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin (SBB) parklanma sorununu rahatlatacak Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’nin resmi açılışı bugün düzenlenecek törenle yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılacağı açılış töreni için heyecanlı bekleyiş sürüyor.


Trafik açısından Samsun’un en yoğun meydanlarından Subaşı tarihi bir gün yaşıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin (SBB) parklanma sorununu rahatlatacak Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’nin açılışı bugün düzenlenecek törenle yapılacak. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılacak.

İnşa edilen mekanik sistemli ilk yeraltı katlı otopark, enerji verimliliği yüksek yazılımla hizmet verecek. Subaşı Meydanı projesiyle bin 472 metrekarelik alanda inşa edilen yeraltı otoparkı, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi, giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektörler ve her araca yönelik yangın söndürme sistemleriyle donatıldı.



2020 yılında ihale edilerek yapımına başlanan proje, 28 Milyon TL’ye mal edildi. Meydan çevresindeki trafik karmaşasını sonlandıracak mekanik sistemde, araçlar 3 ile 5 dakika arasında park edilip, geri getirilebilecek. Yoğun çalışma maratonunun ardından test süreci de tamamlanan otopark faaliyete geçti.

Hamidiye Çeşmesi yeniden yapıldı


Proje kapsamında ayrıca Subaşı Meydanı'na Sultan 2. Abdülhamid Han’ın kendi şahsi parasıyla yaptırdığı ancak çeşitli nedenlerle günümüze ulaşamayan 534 metrekarelik 8 kurnalı tarihi Hamidiye Çeşmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından arşivdeki fotoğraflardan istifade edilerek rekonstrüksiyon çalışmasıyla aslına uygun yeniden inşa edildi.

Sa’di Mescidi’nin inşaatı sürüyor



Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Çeşmesi’nin yanı sıra Tarihi Sa’di Mescidini de Subaşı’nda yaşatacak. Tarihi mescidin inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

0 Yorum

Yorum Yap