• Samsun
  • Son Güncelleme 15:58
En fazla medikal turist Irak’tan geliyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yapılan bir araştırmada kente çoğunlukla medikal turistin  Irak, Almanya, Azerbaycan, Gürcistan ve Katar’dan geldiği belirtildi.

Samsun’da medikal turistlerin kenti tercih nedenleri ile ilgili yapılan bir araştırmada sağlık sektörünü yakından ilgilendiren sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmada medikal turistlerin çoğunlukla Irak, Almanya, Azerbaycan, Gürcistan ve Katar’dan geldikleri belirlendi. Çalışma kapsamında Canik ilçesinde hizmet veren iki özel hastaneye 1 Ocak 2020- 29 Şubat 2020 tarihleri arasında gelen medikal turistlere Samsun’u seçme nedenleri soruldu.

Tedavi ücretlerinin uygun olması tercih nedeni

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Amerika, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden gelen katılımcıların Samsun’da hizmet veren hastaneleri ziyaret tercihlerinin, tedavi ücretlerinin uygun olması, teknolojik ekipmanların yeterliliği, hekimlerin uluslararası tanınırlığının olması olduğu görüldü.

Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelen turistler ise konaklama hizmetlerinin yeterli seviyede olduğunu ve aracı kurumlarla olan iletişimin iyi seviyede olduğunu ifade etti.



‘Dini yakınlıktan dolayı tercih ediyorlar’

Orta Doğu ülkelerinden gelen medikal turistlerin ise Samsun’u seçmelerinde en önemli etkenin dini yakınlık olduğu sonucuna ulaşıldı.

Samsun büyük bir potansiyele sahip


Araştırmada Samsun’un coğrafi konumu, uygun iklimi, ulaşım avantajları, nitelikli sağlık altyapısı ve personeli, yüksek teknolojiye sahip hastaneleri ile medikal turizm için büyük bir potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Ayrıca Samsun’un medikal turizm planlama çalışmalarında tanınmış aracı kurumları, tanınmış hastaneleri ve hekimleri ön planda tutarak tanıtım ve pazarlama faaliyeti yapması gerektiği ifade edildi.








 

0 Yorum

Yorum Yap