SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:59
Başkan Demir: Samsun geleceğe emin adımlarla yürüyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İstanbul’da düzenlenen ‘Büyük Samsun Buluşması’ programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Her geçen gün Samsun özellikle bölgenin merkezi olarak, bölge sorumluluğunu da omzuna alarak geleceğe emin adımlarla yürüyor” dedi.

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ‘Büyük Samsun Buluşması’ programının açılışı yapıldı. Etkinliğin açılışına Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun eski Valisi Osman Kaymak, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Dünya şehri İstanbul’da, Karadeniz’in baş şehri Samsun’un tanıtım günlerinde birlikteyiz. Samsun geçmişte çok göç vermiş bir şehir. Bugün İstanbul’da 5’inci sırada nüfusu olan iliz. Ama bir tek İstanbul’da değil diğer birçok şehirlerde de nüfusu olan, yurt dışında da çok ciddi anlamda insanı olan bir şehiriz. Samsunlu denilince güven, çalışkanlık, sadakat, vatana ve millete bağlılık akla gelir” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

Samsun’un 19 Mayıs 1919 şehri olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Bütün ümitlerin bittiği yerde ilk adımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla oradan adım attı. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Onları hayırla şükranla yad ediyoruz. Samsun bu ilk adımın şehri olmanın vizyonunu, sorumluluğunu da omuzlarında, bilincinde hissediyor. İlk adım şehrine, meşale şehre yakışır yaraşır hizmeti ve vizyonu ortaya koymak durumundayız. Ve elhamdülillah bunu da koyuyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kentsel problemler başta olmak üzere, kırsal kalkınmayı Türkiye’de en iyi başaran şehir, bilgiyi, teknolojiyi, mühendisliği, bilimi en üst düzeyde kullanan 1 milyon 370 bin insanımızın hayatına dokunan bir belediyecilik. Kısaca böyle ifade ediyoruz. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Allah’ın izniyle her geçen gün Samsun özellikle bölgenin merkezi olarak, bölge sorumluluğunu da omzuna alarak geleceğe emin adımlarla yürüyor.”

0 Yorum

Yorum Yap