• Samsun
  • Son Güncelleme 23:47
Şeker Pancarı deposu ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ oldu Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Şeker Pancarı deposu olarak kullanılan alan ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ olarak hizmet vermeye başladı.

Samsun’un Ladik ilçesinde Tarihi Şeker Pancarı Depoları restore edildi. Ardından da ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ olarak hizmet vermeye başladı.

yöresel ürünler

Samsun Valisi Zülkif Dağlı pazarı, Ladik Kaymakamı Ahmet Raşit Orhan ve Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ile birlikte ziyaret etti.

Esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Vali Dağlı, ‘hayırlı ve bereketli alışverişler’ diledi.

Yöresel ürünler

Vali Dağlı, tarihi dokusu korunarak oluşturulan yeni konseptiyle kavuştuğu estetik ortamında misafirlerine keyifli bir alışveriş imkanı sunan Yöresel Ürünler Pazarı'nı çok beğendiğini belirtti.

Pazarda satış yapan Laodikea Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınları da ziyaret ederek ‘hayırlı kazançlar’ dileyen Vali Dağlı, ilçede kadın emeğinin değerlendirilmesiyle kadınların ekonomiye katılımlarının ve istihdamlarının artırılmasına katkı sağlayan kooperatifin mükemmel bir ivme yakaladığını ifade etti.

Ayrıca kadınların bu konuda göstermiş oldukları cesaret ve gayretin takdire şayan olduğunu söyleyen Vali Dağlı, Ladik'in geleneksel ve yöresel ürünlerini ülke genelinde tanıtma ve pazarlama fırsatı sağlaması açısından kooperatif çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, ürettikleri ürünün piyasada hak ettiği değeri alması için kadın girişimcileri her zaman desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

yöresel ürünler

0 Yorum

Yorum Yap