• Samsun
  • Son Güncelleme 02:29
Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Pençe Yıldırım Operasyonu Bölgesi'nde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan, memleketi Samsun’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe Yıldırım Operasyonu Bölgesi'nde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Şehidin Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan alınan naaşı, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alınmasının ardından Havza ilçesi Bekdiğin Mahallesi'ndeki meydana götürüldü. Burada ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında şehidin 2 aylık hamile olan eşi Dilek, annesi Şehri, babası Recep ve kız kardeşi Sevda Çalışkan gözyaşlarına hakim olamadı.
Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, İYİ Parti Samsun Milletvekilleri Erhan Usta ve Bedri Yaşar, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Camcı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile vatandaşlar katıldı.
 

0 Yorum

Yorum Yap