SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:18
Samsun’un meşhur lezzeti ‘Kaz tiridi’ sezonu başladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte özellikle Asarcık, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde çokça tüketilen Kaz tiridi yemeği de sıklıkla yapılmaya başlandı.

Samsun’un en önemli lezzetlerinin başında ‘Kaz tiridi’ geliyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kaz tiridi de yapılmaya başlandı. Özellikle kış döneminde yapılan kaz tiridi yoğun olarak Asarcık, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde tüketiliyor.



Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tiritlik kazlar da satışa sunuldu. Kavak Pazarcılar Derneği Başkanı Erdal Şahin,  kış mevsiminin başlamasıyla tiritlik kaz satışlarının da başladığını söyleyerek “Geçen yıla oranla kaz satış fiyatlarında yüzde 30 artış var. Kaz etinden yapılan tirit, Asarcık, Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçeleri yöresel yemeklerindendir. İlçemizde besili ve temizlenmiş kazlar ile canlı kaz satışları 1 Mart'a kadar devam eder. Temizlenmiş kaz 200 ila 300 liradan, yoz kazlar ise 150 ila 250 liradan satışa sunuldu" dedi. Şahin, Kavak ilçesinde her kış mevsiminde ortalama 4 bin tiritlik kaz satışı yapıldığını kaydetti.



 

0 Yorum

Yorum Yap