• Samsun
  • Son Güncelleme 14:30
Samsun'da pide satışlarına sıkı denetim Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, "Ünlü pidemizin 'Coğrafi İşaret Sözleşmesi'nin yapılması gerekmektedir. Aksi halde cezai işlem uygulanacak" açıklamasında bulundu.

Yılmaz ayrıca, Samsun'un Çarşamba İlçesi’nin dünyaca ünlü pidesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' ile tescillendi. Artık tüm esnafımızın Çarşamba pidesinin yapımı ile ilgili tarife uyması gerekmektedir" ifadelerini ekledi.

Unundan kıymasına farklı bir lezzet

"Çarşamba pidesinin coğrafi işaret tescilini Borsa'ya, dolayısıyla Çarşamba halkına kazandırmak, ilçemiz adına gerçekleştirdiğimiz gayretli ve önemli bir çalışmanın sonucudur" diyen Kazım Yılmaz, şöyle devam etti:

"Üretilen pidelerin en farklı yerel özelliği, pişirme kıvamı ve damak zevki açısından farklılık göstermesidir. Çarşamba pidesinin yapımında unundan, kıymasına, tereyağından soğanının doğranış şekline, mayasına kadar diğer pidelerden farklı yöntemler üretildiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Tüm bu yöntemler pidemizi ayrıcalıklı kılarak Çarşamba'ya özgü bir lezzet haline getirmiştir."

Coğrafi işaret sözleşmesi vurgusu

Çarşamba pidesinin artık ilçenin bir sembolü olduğunu, Samsun'u ve Çarşamba'yı hem ulusal hem de uluslararası alanda temsil ettiğini de belirten Kazım Yılmaz, üretici esnafa, "Çarşamba Pidesi' ibareli satışlar için 'Coğrafi İşaret Sözleşmesi' yapılması ve sözleşmenin kriterlerinde bulunan Çarşamba pidesinin yapımı ile ilgili tarife uyulması gerekmektedir. Sözleşme için son başvuru tarihi 28 Şubat'tır. Bu konuda 0362 833 13 31 numaraları telefondan bilgi alınabilir" uyarısında bulundu.

Pide satışlarına denetim 

Sözleşme yapılmadan satışı yapılan Çarşamba Pidesi ibareli ürünlerin tespitinin Denetim Kurulu tarafından yapılacağını da belirten Başkan Yılmaz, "Bu tür satış yapanlara cezai işlem uygulanacaktır. Artık tüm Çarşambalıların, tüm Samsunluların bu değere sahip çıkması gerekmektedir. Biz Çarşamba Ticaret Borsası olarak bu görevi üstlenmiş bulunmaktayız" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap