• Samsun
  • Son Güncelleme 03:50
Samsun’da metrekareye 97 kilo yağış düştü Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kısa süre içerisinde Samsun merkezde metrekareye 40, Ladik ilçesinde ise 97 kilo yağış düştüğünü söyledi.

Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerinde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiğini açıklayan Dağlı, vatandaşlara, yağışların gün boyu artarak devam edecek olması beklendiğinden özellikle sel riski yüksek olan dere yatakları ve su baskını olan yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

“Merkeze 40, Ladik’e de 97 kilo yağış düştü”


Vali Dağlı açıklamasında ayrıca şunları söyledi:
“Yine teyakkuz halindeyiz. İl merkezine 40 kilo yağış düştü. Ladik’e düşen yağış ise 97 kiloya ulaştı. Maalesef bir vatandaşımızı kaybettik. Bugün itibariyle öğlene kadar yağışların devam edeceğini, öğleden sonra yavaşlayacağını öngörüyoruz. Akşam 21.00 itibarıyla yağışların tekrar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Hemşehrilerimize duyurmak istiyoruz. Biz burada görevimizin başındayız. Vatandaşlarımız da kendi tedbirlerini alsınlar.”
Toplantıya ayrıca İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ahmet Bayır ve ilgili kurumların temsilcileri de katıldı.

0 Yorum

Yorum Yap