SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:11
Samsun'da Bir Hafta Boyunca Neler Yaşandı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da Bir Hafta Boyunca Neler Yaşandı

Samsun'da bir hafta boyunca yaşanan gelişmeleri sizler için özetledik.

3 Yılda 605 Milyon 901 Bin TL Kar

Samsun Büyükşehir Belediyesi tüm altyapı hizmetlerini kendi imkanları ve ekipleriyle yaparak maliyetleri düşürüp verimliliği artırdı.

Yol çalışmalarını ihale yöntemine göre 4’te 1 fiyatına gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 3 yılda 605 milyon 901 bin TL kar sağladıklarını açıkladı. 5 bin 200 km yol ağına sahip Samsun’un 2023 yılına kadar tüm altyapı problemlerini çözmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Demir, “Beton santralleri ve konkasör tesisleri ile 452 araç ve 755 personelle yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Samsun'a Özgü Unutulan Zeytin Türleriyle Örnek Bahçeler Kurulacak

Samsun'a özgü unutulmuş zeytin türlerinin yeniden yetiştirilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce örnek bahçeler kurulması planlanıyor.

Tarım dışı alanlarda 2026 yılı sonuna kadar sürdürülecek Zeytin Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi kapsamında örnek bahçede çoğaltılma çalışmaları devam eden zeytin fideleri 2 yıl içinde çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'da ürün yetiştirilmeyen 100 ila 350 rakım arasında engebeli arazilerde ne yetiştirebilecekleri yönünde 2 yıl önce çalışma başlattıklarını, 9 aylık çalışma sonunda zeytinde karar kıldıklarını söyledi.

Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve beraberindeki kolluk kuvvetleri yaya geçidinin farkındalığı arttırmak için sürücülere ve vatandaşlara broşür dağıtarak uyarılarda bulundu.

07-13 Mayıs Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ülke genelinde eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulaması Samsun’da İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde yapıldı.

Belediye Hamamı Yeniden Yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi yapılmak üzere yıkılan Belediye Hamamı'nın ihale süreci tamamlandı. Önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak olan ve içerisinde yüzme havuzunun da yer alacağı hamam 1242 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yıllarca hamam olan bu tesis yine aynı şekilde hizmet verecek" dedi.

Ramazan Bayramı Heyecanı

Ramazan Bayramı tüm İslam aleminde heyecanla kutlandı. Korona virüsü kısıtlamalarından ötürü bayram namazı 2 yıllık aranın ardından tekrar camide cemaatle kılındı. Samsun'da bayram namazı için erken saatlerde camilerde yerini alan vatandaşlar, namazını kılıp, bayram hutbesini dinledi. Cami çıkışında ise birbirleri ile bayramlaşarak, şeker ikramında bulundu.

Mayıs Ayı Yağmurlu Başladı

Mayıs ayına gelinmesine rağmen hava sıcaklıklarının artmadığı Samsun’da nisan ayının sonu ve mayıs ayının başı yağmurlarla geçiyor. Samsun’da Hafta boyunca hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretti.

 

0 Yorum

Yorum Yap