SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 11:15
Samsun’da 70 anne adayının yüzde 50’sinin Kovid-19 testi pozitif çıktı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun’da korona olan gebe sayılarında bir artış olduğunu belirterek, "Sadece son bir hafta içinde testleri yapılan 70 anne adayımızın yüzde 50’sinin sonucu pozitif çıktı” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kentte yürütülen Kovid-19 aşı çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Oruç, Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da Kovid-19 olan anne adaylarının sayısının, özellikle son dönemde, delta varyantının da etkisiyle artış gösterdiğini belirterek “İlimizde sadece son bir hafta içinde, çeşitli nedenlerle PCR testi yapılan 70 anne adayımızın yüzde 50’sinin testi, maalesef pozitif çıktı. PCR testi pozitif olan anne adaylarımızdan, en az iki doz aşısını yaptırmış, yani tam aşılı olanların oranı ise sadece yüzde 9 düzeyinde.

 Samsun’da pandemi döneminde üç annemizi Kovid-19 nedeniyle kaybettik. İlimizde tekrar bu acıların yaşanmasını istemiyoruz. Kovid-19'un gebelik süreci ve sonrasında can kayıplarına yol açmaması, hastalığın daha hafif geçirilmesi ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılması için mutlaka gebelerimizin aşılarını yaptırması gerekiyor. Bu nedenle tüm anne adaylarımızı, bebeklerini ve kendilerini korumak için aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap