• Samsun
  • Son Güncelleme 23:05
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı Öğrencilerle Film İzledi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

'MALAZGİRT 1071' FİLMİNİ ÖĞRENCİLERLE İZLEDİ

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu kez de öğrencilerle Malazgirt 1071 filmini izledi. ’Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini de öğrencilerle izleyen Vali Dağlı, yeniden öğrencilerle sinemada buluştu.

Film gösterimi bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda yapıldı. Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Aziz Atik Fen Lisesi  öğrencilerine Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı eşlik etti. Anadolu ve Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarında birisi olan ve Türklere Anadolu’yu vatan yapan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin anlatıldığı film kurgusuyla salonda yer alanları etkiledi.

Filmi izleyen öğrenciler film sonunda farklı duygular yaşadıklarını, filmdeki atmosferin içlerindeki milli ruhu harekete geçirdiğini belirtti.

VALİ DAĞLI: ” ÖNEMLİ FARKINDALIK”

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Geçmişimizi atalarımızın bu vatanda kök salmak için yaptıklarını hep birlikte gördük. 2 tane liseden öğrencilerimizle birlikte Malazgirt 1071 filmini izliyoruz. Bu manada gerçekten anlamlı. Anadolu’yu bizim ne şartlarda aldığımızı buraları nasıl yurt edindiğimizi görüyoruz. Tabii önemli bir farkındalık. Bildiğiniz gibi son yıllarda özellikle televizyonlarda buna benzer dizi ve filmlerimiz var. Sinemalarda da yaygınlaşmaya başladı. Bu manada bu filmi izledik. 1 ay önce de ’Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini öğrencilerimizle izlemiştik. Öğrencilerimize tavsiye ediyoruz izlemelerini istiyoruz” dedi.

 

0 Yorum

Yorum Yap