SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 18:02
Samsun Üniversitesi beklenenin üzerinde bir yerde Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesinin beklenin fevkinde bir yerde olduğunu söyledi.

Samsun Üniversitesi’nin dördüncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında öğretim üyelerine biniş (cübbe) takdim töreni gerçekleştirildi. Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından bir müzik dinletisi ile başlayan program, açılış ve protokol konuşmalarının ardından öğretim üyelerine akademik cübbelerinin rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından giydirilmesiyle icra edildi.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mahmut İşbilir ve İsa Bozçelik, Avukat Hakan Karaduman, Samsun Üniversitesini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Kefeli, protokol üyeleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Üniversitesinin ilk yıllarda çektiği zorluklara rağmen çok özverili çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Samsun Üniversitesinin ilk yıllarının ne zor şartlarda geçtiğini hepimiz biliyoruz. Ardından gelen pandemi sürecinde hep beraber zor şartlarda çalıştık. Ama bugüne geldiğimizde Samsun Üniversitesi’nin beklenenin fevkinde bir yere geldiğini görüyoruz. Ayrıca şehrimizin diğer üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesiyle aranızdaki mükemmel iş birliği için iki üniversiteyi de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulması ve Eğitim Araştırma Hastanesiyle iş birliği içinde olması müthiş bir durum.

Bu husustaki katkılarından dolayı Sayın Bakanımız Ahmet Demircan’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Samsun Üniversitesiyle çok güzel bir iş birliğimiz var ve üniversitesinin bilgisinden istifade ediyoruz. Üniversite bizim demek, Büyükşehir Belediyesi de üniversitenin demektir. Bu durumu kurumsallaştırmamız lazım. TEKNOFEST’in Samsun’da yapılması şehrimiz için çok önemli. TEKNOFEST sonrasında Samsun’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. TEKNOFEST’in Samsun’a gelmesinde şehrimizdeki iş birliğinin, beraberliğin katkısı açıktır. Bu beraberlik ruhunu esas alarak çalışmaya devam edeceğiz.”

Protokol konuşmalarının ardından Rektör Aydın ve öğretim üyeleriyle birlikte biniş takdim törenine geçildi. Biniş takdiminden sonra çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik sona erdi.

0 Yorum

Yorum Yap