• Samsun
  • Son Güncelleme 02:15
Samsun tarımının röntgeni çekiliyor Görseli
SAMSUN

Samsun tarımının röntgenini çektiklerini dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, çalışmayı Ağustos ayında bitireceklerini dile getirdi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun tarımının masaya yatırılarak röntgenini çektiklerini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, detaylı bir rapor hazırlayacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin en önemli ovalarından olan Bafra ve Çarşamba Ovaları’na sahip olan gerek tarım ürünlerindeki çeşitlilik ve miktar, gerek hayvancılık alanında üretim miktarıyla önemli bir üretimi elinde bulunduran Samsun’un tarımsal potansiyeli kalem kalem ortaya çıkarılıyor. Yapılan çalışma ile kentteki her ilçenin mikro klima özellikleri değerlendirilip tarımsal üretim ve sanayi hedefleri belirlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'daki tarım potansiyeli ile ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını söyledi.

‘Hangi ilçede, hangi ürün üretilecek, hangi tarımsal sanayi tesisi kurulacak belirlenecek’

Çalışma ile ilgili bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam,  “Samsun’da üretim potansiyelinin tekrar geliştirilmesi ve yeni ürün desenin oluşturulması ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Hangi ilçede ne yapılsın ne yapılmasın, hangi ilçede hangi tarımsal sanayi tesisi kurulsun bunların hepsini üniversitedeki hocalarımızla birlikte ve ilgili tarım paydaşlarımızla yapıyoruz ve bunu kitaplaştıracağız.

Bu hepimizin elinde rehber olacak. Ağustos ayında inşallah bitirmeyi ve çıkarmayı düşünüyoruz. Orada neyi ne zaman nasıl ve nerede yapacağımız yazacak. Her ilçede her şey olmayacak, ilçe ilçe neler yapacağımız belirlenecek. İlçelerin kendi mikro kliması içerisinde neyi yapacağız neyi yapmayacağız hedefler koyacağız o hedef üzerine çalışacağız” dedi.

‘Tarım potansiyeli daha da gelişecek’

Samsun’un tarım potansiyeli çok yüksek olan bir kent olduğunu dile getiren Sağlam, “Kesinlikle Karadeniz’in lokomotifi düzeyince bir üretimimiz var. Özellikle Bafra ve Çarşamba, Vezirköprü Ovaları’nı barındıran, Fındıkta ve çeltikte Türkiye ikincisi olan birçok üretimde Türkiye’de en önde gelen illerin başında geliyor. Samsun tarımında bu potansiyeli daha da geliştirecek. Samsun Karadeniz’in lokomotifi. Üretim daha fazla olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap