• Samsun
  • Son Güncelleme 16:48
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden sel bölgelerine destek Görseli
SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, Sinop'un Ayancık ilçesinde selden etkilenen vatandaşlara ulaştırmak için yola çıkarttığı yardım malzemesi yüklü TIR, bölgeye ulaştı. Ayrıca Kastamonu’ya ise iş makinası ve takviye kurtarma ekipleri gönderildi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Sinop'un Ayancık ilçesinde yoğun yağışlar sebebiyle meydana gelen sel ve taşkınlar nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce bölgeye İtfaiye Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan araç ve personel takviyesi yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, tarafından sel bölgesine içerisinde yardım malzemelerinin bulunduğu TIR gönderdi. Sel bölgesine ulaşan TIR'la getirilen temiz içme suyu ve ekmeğin bulunduğu yardım malzemesi vatandaşlara dağıtıldı. Öte yandın şiddetli yağış sonrası sele teslim olan Kastamonu için de anında harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi hemen iş makinası ve takviye kurtarma ekipleri gönderdi. İtfaiye aracı, vidanjör, su tankeri, kazıcı, traktör kepçe, ekskavatör, kanal temizleme aracı ve kamyon ile birlikte ekiplerin Kastamonu'da kurtarma çalışmalarına destek vereceği belirtildi.


Başkan Demir, sel bölgesine gitti

Ekiplerin ardından Sinop'un Ayancık ilçesine giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan afetlerin yarasını el birliği ile saracaklarını söyleyerek “Ege ve Akdeniz’de yaşanan orman yangınları, Doğu ve Batı Karadeniz bölgemizdeki sel ve taşkınlarla mücadelemiz etkin bir şekilde sürüyor. Yaralarımızı da elbirliği ile saracağız. Ben bir kez daha Sinoplu hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm imkanlarımız ile sel mağduru vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.



'Tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız'

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Demir, “Biz birlikte büyük Türk milletiyiz. Yaşanan kötü günlerde bir araya gelmeyi başarabilen bir milletiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirsin. Büyükşehir olarak tüm imkanlarımız ile o bölgelerdeki vatandaşlarımızın yanında olduklarımızı bilmelerini isterim. Kastamonu'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olmasından derin üzüntü duydum. Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Kayıp olan vatandaşlarımızın da sağ salim bulunmasını Rabbim’den diliyorum" şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap