SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:41
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden eğitime büyük destek Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da ortaokullarda bu yıl işlenmeye başlanan ‘Şehrimiz Samsun’ seçmeli dersi için hazırlanan aynı isimdeki ders kitabının basımı Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi. 5 bin adet bastırılan ders kitabı, öğrencilere dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Şehrimiz Samsun Dersi Öğretim Programı’, kapsamında 2021-2022 eğitim öğretimin döneminde Samsun’daki ortaokullarda ‘Dersimiz Samsun’ isimli seçmeli ders işlenmeye başlandı. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Yazma Komisyonu tarafından ‘Şehrimiz Samsun’ dersi için özel olarak ders kitabı hazırlandı. Kitabın basımı ise Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi. Samsun il genelinde 3 bin 500 öğrenci bu dersi seçerken Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin kitap bastırılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hazırlanan kitap için 15 Temmuz Ortaokulu’nda dağıtım programı gerçekleştirildi. Programa Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit katıldı.

Öte yandan ‘Şehrimiz Samsun’ dersi ile öğrencilere şehirle ilgili teorik bilgilerin yanında yaşamsal temel beceriler kazandırmayı amaçlanıyor.  Öğrencilerin bu bilgi ve değerleri bir yaşam biçimi ve kültür haline getirmelerinin sağlaması hedefleniyor. 145 sayfadan oluşan kitabın içeriğinde ise ‘Şehirlerin hikayesi, şehirde yaşam, şehrimi tanıyorum, şehrimi şehrim çalışıyor, şehrimde ben’ ünitelerinde Samsun’un tarihi, kültürel, turizm, tarım, ekonomik özellikleri, doğal güzellikleri, kentteki yaşam ve sanat hayatı gibi konuları içeren bilgiler yer alıyor.



‘Çok önemli ve anlamlı’

Programda açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok önemli bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirterek, “Çok sevindirici bir gün bizim için. ‘Şehrimiz Samsun’ isimli seçmeli ders kitabımızı öğrencilerimize dağıttık. Basımına belediyemiz katkı sağladı. Ama bunun seçmeli ders olarak okutulması fikri Samsun’dan çıkmış bir fikir. Bizim burada kitap yazma komisyonundaki arkadaşlarımız milli eğitimdeki hocalarımızın buluşturduğu bir proje. Bakanlık tarafından çok beğenildi ve bütün Türkiye’ye yaygınlaştırıldı. Dolayısıyla bununla ilgili her şehirde belli bölümlerinde Samsun’u da tanıtan ciddi anlamda bölümleri var. Dolayısıyla yavrularımızı, çocuklarımızı şehirde okurken şehri de hemen hemen her alanda tanımasına yönelik çok ciddi katkı sağlayacak olan bir eser. Şehrini, şehrinin insanlarını, şehrinin geçmişini, bugünü, geleceği yorumlama noktasında ne kadar verilmesi gereken doğru bilgi varsa bu eserde var. Dolayısıyla bunu çok önemli ve anlamlı buluyorum bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün bünyesinde Kitap Yazma Komisyonu’nda 50’ye yakın hocamız var Türkiye’de sanıyorum en başarılı, 10 tane ilde var toplam. Samsun’da hocalarımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

‘Eğitim her şeyin önünde gelir’


Başkan Demir, 7’den 70’e tüm vatandaşlarla ilgili önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyerek “Özellikle eğitim alanında olabildiğince imkanlarımızı ve kabiliyetlerimizi geliştirdik. Biz eğitime şöyle bakıyoruz; Bu yavrularımızın bugünü geçtiğinde bugün onlar için yapmamız gerekeni yapmadığımızda ertesi gün yapamazsınız. Bu bilinçle çalışıyoruz ve tüm eğitim hayatında olan çocuklarımızla ilgili projelerimiz, programlarımız var. Bunun basımını üstlendik, katkı verdik, şuanda da öğrencilerimize dağıtıyoruz. Büyükşehir belediyeleri daha çok alt yapı, belli hizmetlerle anılıyorlar ama asıl önemli olan büyükşehir belediyeleri de özellikle eğitim alanında aslında her şeyin önünde gelir. Bu konudaki misyonumuzu da geliştirerek devam ediyoruz. Teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz. Teknik kabiliyetimizi çok yükselttik. İlgili kadrolarımızı geliştirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile üniversitelerimizle, valiliğimizle birlikte çok iyi koordinasyonla çalışıyoruz. Bu da bu eserlerinden bir tanesi, baskısı da tasarımı da çok harika olmuş. Öğrencilerimiz ile bu vesile ile bir araya geldik. Emeği geçen projeyi geliştiren, bu projeyi kabul eden yaygınlaştıran bakanlığımıza da huzurunuz da teşekkür ediyorum. Şuanda 3 bin 500 bunun basımı dağıtımı, duyurusu kısa sürede oldu seneye bunun 10-15 binleri bulacağını düşünüyoruz. Çok önemli” şeklinde konuştu.



‘Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz’

Programa katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise ‘Şehrimiz Samsun’ çalışması Samsun ilimizden başlayan bir proje. Öğrencilerimize yaşadıkları şehri her yönüyle öğretmek, bunu biraz daha içselleştirmelerini sağlamak. Tarihiyle, coğrafyasıyla, yaşantısıyla, tarımıyla, sanayisiyle ve tüm imkanlarıyla ilimizi öğrencilerimize, çocuklarımıza tanıtmak amacıyla yazılan bir kitap. İlimizin Kitap Yazım Komisyonu tarafından yazılan bir kitabımız. Bu manada bu bir seçmeli ders aynı zamanda. Öğrencilerimiz bunu seçip hem bu kitap üzerinden devam etmek üzere ilimizi tanıyorlar. Kitap Büyükşehir belediyemizin katkısıyla bastırıldı. Yazanlarda milli eğitim müdürlüğümüze mensup kitap yazım komisyonu, hatta bu arkadaşlar Türkiye’de 50’nin üzerinde kitaba da imza atmış arkadaşlarımız okunan kitaplara. Bu manada bu dersi önemsiyoruz çocuklarımızın yaşadıkları şehri her yönüyle tanıması anlamında önemli. Büyükşehir Belediyesi’ne de bu manada teşekkür ediyoruz. Onların basım desteği bizim arkadaşlarımızın da yazım desteği ile böyle bir proje ortaya çıktı” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap