SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 14:14
Samsun aşı haritasında mavi renge ulaştı Görseli
SAMSUN

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Samsun ilk doz Kovid-19 aşılama oranında yüzde 75.3’e ulaşarak mavi kategoriye yükseldi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da Covid-19 aşı çalışmaları hızla sürüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda kent genelinde ilk doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı yüzde 75.3'e yükseldi. Samsun bu oran ile mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerini aldı.

‘Mavi kategoriye geçtik’

Kovid-19 aşılama oranında gelinen durum ile ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Kıymetli hemşehrilerim, sizlerin desteği ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle bu akşam itibarıyla ilimiz genelinde ilk doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı yüzde 75.3'e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerimizi aldık. Bu güzel gelişme vesileyle aşının gücüne inanarak ilk fırsatta aşısını yaptıran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

‘Yüzde 24.7’lik kesim hala ilk doz aşı yaptırmadı’

Vali Dağlı, henüz ilk doz aşısını yaptırmamış olan yüzde 24.7'lik bir kesim olduğunu belirterek “Bu kesimde yer alan vatandaşlarımızın kısa süre sonra başlayacak olan eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal ve ekonomik hayatımızın da bir daha kısıtlamalardan olumsuz etkilenmemesi adına hassasiyet göstererek bir an önce aşılarını yaptırmalarını, ilk doz aşısını olan vatandaşlarımızdan da toplumsal bağışıklığın tam olarak sağlanması için büyük önem arz eden ikinci doz aşılarını ertelemeden yaptırmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.
 

0 Yorum

Yorum Yap