SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:12
Pirinç Diyarı Terme'de Ekim, İlaçlama ve Gübreleme Zamanı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un Terme ilçesinde yeni sezon pirinç için çeltik ekim çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında sevilerek tüketilen pirinç, eylül ayında hasada hazır hale gelecek.

Lezzetiyle büyük ilgi gören Terme pirinci sofralara gelmeden önce ovanın bereketli topraklarında harmanlanıyor. Önceki hasadın ardından 7 aydan fazla süredir dinlenen çeltik tarlalarının suyla doldurulmasıyla başlayan serüven ekim ilaçlama ve gübreleme çalışmalarıyla devam ediyor.Terme’de yaklaşık 17 bin dönüm alanda ekimi yapılıyor. Terme 14 bin ton üretimle pirinç diyarı unvanını koruyor. Mayıs ayı itibariyle başlayan çeltik sezonu, ekim sürecinin arından eylül ayında yapılacak hasat ile son bulacak.

Pirinç, uzun ve meşakkatli yolculuğun ardından sofralarda yerini alıyor. Çeltik hasadı sırasında Samsunşehirgazetesi ekibine açıklama yapan çiftçi Sami Karaca;” Bölgemizin yöresel ürünü olan pirinç için öncelikle arazilerimizi sürüyoruz. Ardından lazerli sistemle arazilerimizin toprak hazırlamasını yapıyoruz. Bu hazırlıklardan sonra arazilerimiz suyla buluşturuluyor. Yeterli su seviyesine ulaşıldıktan sonra ise çeltik ekim işlemleri yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Çeltik ekimini tamamlayan çiftçiler de gübreleme ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap